Hjerneforskningsfondet for Kavli-instituttet

Hjerneforskningsfondet for Kavli-instituttet


Hjerneforskningsfondet for Kavli-instituttet

May-Britt Moser og Edvard Moser ved Kavli-instituttet.
May-Britt Moser og Edvard Moser ved Kavli-instituttet.

Hjerneforskningsfondet for Kavli-instituttet ved NTNU, og har som eneste formål å gi direkte økonomisk støtte til hjerneforskningen ved instituttet som ledes av May-Britt Moser og Edvard Moser. Stiftelsen ble grunnlagt av Fred Kavli 4. juli 2008 og dens engelske navn er Trondheim Foundation for Scientific Research (TFSR).

25 apr 2023

Stiftelsens betydning

Stiftelsens betydning

"Forskningspenger uten spesielle bindinger betyr mye for forskningen ved Kavli-instituttet. Om lag 40 prosent av instituttets inntekter er bundet til konkrete forskningsprosjekter, hvorav de viktigste kommer fra Norges forskningsråd og European Research Council.

Jo større inntekter uten bindinger, jo større muligheter for nye forskningsinitiativ som på sikt kan få finansiering fra andre. Derfor betyr styrkingen av Kavli-instituttets forskningsfond, Trondheim stiftelse til nevrovitenskapelig forskning, svært mye for at vi skal nå de målene vi har satt oss." 

- May-Britt Moser og Edvard Moser

 

Bllde av Anne Borg. Foto: Thor Nielsen/NTNU
Anne Borg, rektor ved NTNU. 
Foto: Thor Nielsen/NTNU

«Nobelprisen i fysiologi eller medisin til May-Britt Moser og Edvard Moser i 2014 viser den faglige tyngden i forskningen ved Kavli-instituttet. Videre banebrytende hjerneforskning krever penger som ikke er bundet til konkrete prosjekter.

TFSR er forskningsfondet til Kavli-instituttet. Kavli-instituttet, The Kavli Foundation i USA og TFSR har et mål om å øke størrelsen på fondet til 250 mill. kroner innen 2025. Dette prosjektet har NTNUs fulle støtte. Lykkes TFSR med planene sine vil det bety svært viktige bidrag til den framtidige forskningen ved Kavli-instituttet.»

- Anne Borg, rektor ved NTNU

 

Bilde av Erna og Edvard. Foto: Privat
Erna Solberg og Edvard Moser. Foto: Privat

"May-Britt Moser og Edvard Moser gjorde nasjonen stolte da de som første nordmenn fikk Nobelprisen i fysiologi eller medisin. Deres forskning har påvist hjernens indre GPS og kan bidra til å løse Alzheimer-gåten. Arbeidet er gjort mulig av dyktige medarbeidere, tilgang på offentlige ressurser og privat kapital – spesielt gjennom The Kavli Foundation.

Jeg oppfordrer deg til å bidra med kapital til norsk forskning. Ditt bidrag kan være avgjørende for å realisere nye forskningsresultater som ruster Norge for fremtiden, og som kan endre verden til det bedre."

- Erna Solberg, tidligere statsminister i Norge

STØTT HJERNEFORSKNINGEN

STØTT HJERNEFORSKNINGEN

Gi med Vipps

Vipps Hjerneforskningsfondet: 696680 (UNIFOR)

QR-kode Vipps til Kavli-instituttet

Gi via bank

Hjerneforskningsfondets bankkonto:
4202 17 13168

Mer informasjon:
Støtt hjerneforskningen
 

 

Nobelpris til NTNU

Nobelpris til NTNU

Nobelpris til May-Britt Moser og Edvard Moser

May-Britt Moser og Edvard Moser fikk nobelprisen i fysiologi eller medisin 10. desember 2014.

Alt om Nobelprisen

Aktuelt

AKTUELT

Hjerneforskningsfondet og Kavli-instituttet

I 2024 er det ti år siden May-Britt Moser og Edvard Moser mottok Nobelprisen. Kanskje kommer vi så langt at vi kan bidra til å løse medisinske gåter som ligger under feks demens-sykdommer?

Til topps mot Alzheimer 2023

Støtt forskningen i jakten på en kur for Alzheimer! Et veldedighetsprosjekt av Nils-Jarle Sætre for å skape åpenhet rundt Alzheimer og samle inn midler til forskningen på Kavli-instituttet. Følg Nils-Jarles prosjekt på Faceboook og tiltoppsmotalzheimer.no 

 

Se mer under AKTUELT!

 


Mini calevent portlet

Arrangement ved Kavli-instituttet

Logoer