Å skrive bachelor- og masteroppgave kan være en slitsom og vanskelig prosess for mange. For å holde seg motivert valgte Håvard Skjellerud å skrive oppgave i samarbeid med en bedrift.
Å etablere kontakt med arbeidslivet under studiet kan åpne mange dører. Det erfarte masterstudenten Rebekka Stangnes etter å ha sikret seg praksisplass, oppgavesamarbeid og prosjektstilling hos Grue Kommune.
Som ny student ved NTNU kjente Velin Georgiev (27) at noe manglet. Han syntes ikke kontakten med næringslivet var god nok, og ville ta saken i egne hender.
Emil skrev sin masteroppgave for Trøndelag fylkeskommune under prosjektet «Likestilling i yrkesfagene». Marte har også valgt å skrive sin master som en del av prosjektet og er nå godt i gang med arbeidet. De er begge veldig fornøyde med valg av samarbeidspartner.
Den 16. oktober krydde det av studenter på «Gata» på Dragvoll med drømmer om en meningsfull karrierestart innen utvikling, bistand eller humanitært arbeid.
Denne sommeren fikk fem masterstudenter fra GLOBUS, linjeforeningen for Global Manufacturing Management, muligheten til å sette teori ut i praksis gjennom fire ukers sommerjobb i Skogmo Industripark. Samarbeidet ga mersmak både for studentene og deltagende bedrifter, dermed videreføres prosjektet i flere masteroppgaver.
«Spør heller én gang for mye enn én gang for lite. Planlegg godt og erkjenn at prosjektet sjelden tar nøyaktig den veien man hadde sett for seg ved start.»
Sindre brenner for et sterkt studentdemokrati. Nettverk og erfaring med frivillige verv gjorde at han kunne trå inn i stillingen som leder av studenttinget fra nyttår.