Hvorfor står det to tog på hver sin side av plena bak Hovedbygget vårt på Gløshaugen?

Og hvorfor er det en rangeringskrig i Google Maps mellom de som stemmer på det blå toget, og de som stemmer på det svarte og røde?

Vi kan røpe at lokomotivene representerer et historisk drama om dampens kraft og elektrisitetens inntog, etterfulgt av en linjeforeningsfeide lik den mellom familiene Capulet og Montague i Shakespeare-tragedien Romeo og Julie. Forøvrig uten videre sammenligning mellom de to hovedpersonene i skuespillet, og togene Ohma Elektra og Bjørkelangen.

…eller?

Mer om togene:

Den korteste turen på Gløshaugen

Studenter og ansatte på Gløshaugen ser damplokomotivet Bjørkelangen hver dag, der det står i all sin prakt utenfor Kjelhuset. Det kanskje ikke alle vet er at lokomotivet eies og driftes av en egen «Comité» i A/F Smørekoppen, linjeforeningen for studenter ved Produktutvikling og Produksjon. Les mer

Ohma Electra – Gløshaugens skinnende stolthet!

Kommer du traskende opp høyskoleparken, svinger høyre om hovedbygget og legger i vei mot Elektrobygget, kommer du på kollisjonskurs med det vakre elektriske lokomotiv Ohma Electra. Det elskede blå lokomotivet er linjeforeningen Sanctus Omega Broderskab sin “maskot og ansikt utad”, og blir omtalt som “Ohma” av de som elsker henne mest. Les mer


Dette blogginnlegget ble opprinnelig publisert 17.08.2017 på www.ntnutechzone.no