Skrive for bloggen NTNU TekNat

Interessert i å blogge på NTNU TekNat? Ta gjerne kontakt med redaksjonen tidlig for å diskutere en idé, et utkast eller et ferdig blogginnlegg.

Her er 6 punkter vi gjerne vil at du skummer gjennom:

1. Derfor bør du som forsker blogge
En blogg gir en unik mulighet til å nå ut til folk, samtidig som en har kontroll på stoffet på en annen måte enn i vanlige media. Blogginnlegg kan dessuten føre til oppmerksomhet i tradisjonell media, for eksempel førte et blogginnlegg hos DMF-bloggen #NTNUmedicine til et 10 siders oppslag i Aftenposten.

2. Valg av tema
Forsker du eller forskningsgruppen på noe spennende, har du/dere oppdaget noe interessant, har du blitt provosert over noe, blitt overrasket, eller vil du oppklare en vanlig misforståelse? Det er som regel et veldig fint utgangspunkt for et blogginnlegg. Alle emner innenfor eller relatert til forskning og teknologi egner seg.

3. Hvor mye tekst?
I utgangspunktet er bloggformatet ganske fleksibelt, men et blogginnlegg vil vanligvis ligge på mellom 400 og 800 ord.

4. Hvem henvender du deg til?
NTNU TekNat skal blant annet henvende seg til teknologiinteresserte journalister, og andre teknologiinteresserte ikke-vitenskapsfolk. Det betyr altså å legge vekk språket fra en vitenskapelig artikkel til noe som ligner mer på en e-post til en bekjent utenfor faget ditt. Tenk på hvilke ord du ville brukt i et familiemiddagsselskap.

5. Tips til blogginnlegg om forskning

6. Noe å huske på mens du skriver

  • Skriv det viktigste først. De første linjene bør fungere som en oppsummering av budskapet i innlegget.
  • Bildebruk: Vi ber om at du sjekker rettighetene på bildet du bruker. Det beste er om du har tatt dem selv. Vær varsom med å gjenbruke bilder fra rene Google Images-søk. Les mer om fotografirett på Wikipedia.
  • Lenker: Husk at du skriver for web, og det er rom for å lenke til alt fra forskere og prosjekter til YouTube-videoer og Instagram-bilder.
  • Språk: Vi tar i mot blogginnlegg både på norsk og på engelsk.