Kategorier
UBrss

Embase, MEDLINE og AMED bytter brukergrensesnitt

Grunnet Helsebibliotekets oppsigelser, skifter NTNU brukergrensesnitt/leverandør for databasene Embase, MEDLINE og AMED. Databasen PsycINFO fornyes ikke grunnet høy kostnad. Lenke til de nye brukergrensesnittene finner du i vår databaseoversikt.

Du kan fortsatt få tilgang til dine lagrede søkestrategier i Ovid-databasene, men du kan ikke lenger kjøre søkene i Embase, Medline, AMED og PsycInfo. De tre første databasene er fortsatt tilgjengelige, men nå via leverandøren Elsevier (Embase) og Ebsco (Medline og AMED). PsycInfo er ikke lenger tilgjengelig for NTNU.

Slik finner du lagrede søk i Ovid-databasene 1

Gå inn i Ovid via lenka til NTNU Journals from Ovid. Logg deg på med din personlige bruker oppe i høyre hjørne. Deretter velger du «My Workspace». Velg deretter «My Searches & Alerts» fra menyen (se figur nedenfor). Du får nå en liste over dine lagrede søk. Klikk på Øye-ikonet til høyre for å få åpnet søkestrategien

Hvordan finne lagrede søk i Ovid-databasene 2.

Kopier søkestrategien over til Word eller en annen tekstbehandler. Dessverre er det ikke mulig å overføre Ovid søkestrategiene direkte til andre databaser og grensesnitt. Du må tilpasse disse til de nye databasene og legges dem inn på nytt.

Ta kontakt med biblioteket hvis du har spørsmål (post@bmh.ntnu.no).

Av Jan Ove Rein

Førstebibliotekar ved bibliotek for medisin og helse med fagansvar for medisin.

Legg igjen en kommentar