Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

 

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

24.01.18: EndNote X8.2 for Mac lansert i natt. Denne oppdateringen fikser kompatibiliteten mellom EndNote og den nye versjonen av Word 2016 (16.xx). Oppdateringen tilbys når du åpner EndNote neste gang.

23.01.18: Oppdateringen av Office 2016 for Mac (16.xx) som ble lansert 18. januar støttes ikke av EndNote X8.1. EndNote jobber med en oppdatering som skal fikse dette. Du får beskjed når oppdateringen har kommet i forbindelse med oppstart av EndNote. En hurtigløsning på dette problemet er å nedgradere Office til forrige versjon. Mer informasjon om denne saken her.

10.01.18: Oppdateringspatchen X8.2 for Windows er lansert. Den inneholder diverse feilrettinger og oppdateringer av ulike funksjoner. EndNote varsler automatisk når oppdateringer er tilgjengelige. Vi anbefaler at man oppdaterer programmet når slike oppdateringspatcher kommer. Brukere med administrerte maskiner må ha hjelp av administrator for å få oppdatert, eventuelt vente til NTNU IT gjør ny versjon tilgjengelig via automatisk oppdatering eller via programvareportalen på din maskin.

14.09.17: Oppdateringspatchen X8.1 er lansert. Den inneholder diverse feilrettinger og oppdateringer av ulike funksjoner. EndNote varsler automatisk når oppdateringer er tilgjengelige. Vi anbefaler at man oppdaterer programmet når slike oppdateringspatcher kommer. Brukere med administrerte maskiner må ha hjelp av administrator for å få oppdatert.

 

Topp