EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Universitetsbiblioteket tilbyr også et eget nettkurs i EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

20.09.23: Vårt introduksjonshefte til EndNote 21 er tilgjengelig. Det har kommet to oppdateringer til EndNote 21, 21.0.1 og 21.1, men det er ikke lenger mulig å oppdatere NTNUs EndNote-program selv lenger.

02.02.23: EndNote 21 er nå tilgjengelig i NTNUs programvaresenter for installering på administrerte maskiner. Den nye versjonen er ikke tilgjengelig for installering på private maskiner i AppsAnywhere ennå.

02.02.23: EndNote 20.5 for PC og Mac er tilgjengelig. Inneholder primært forbedringer og feilrettinger. Brukere som har fått EndNote via NTNU har ikke lenger muligheten til å oppdatere selv og må avvente oppdatering fra NTNU IT.

30.01.23: Brukere som har lastet ned EndNote på private maskiner via AppsAnywhere og som ikke bruker EndNote på en stund, kan oppleve å få beskjed om at lisensen har utløpt når de forsøker å åpne programmet på nytt. Skjer dette, kan man installere EndNote på nytt fra AppsAnywhere (veiledning).

05.09.22: NTNU har gått over til AppsAnywhere for nedlastning til egen maskin, og software.ntnu.no ser ut til å ha blitt avviklet. Ta kontakt med Orakeltjenesten hvis du trenger hjelp.