Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

 

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

01.10.18: EndNote X9 er rullet ut på maskiner administrert av NTNU og er også tilgjengelig for nedlastning for NTNUs studenter og ansatte fra https://software.ntnu.no/ (krev NTNU-pålogging).

18.09.18: Skriver du på norsk, finnes det nå kvalitetssikrede, norske versjoner av stilene APA 6th, Chicago og Harvard her.

16.08.18: NTNU IT antyder at EndNote X9 vil bli tilgjengelig ved NTNU i siste halvdel av September.

01.08.18: EndNotes nye hovedversjon X9 er nå lansert. En presentasjonsvideo viser hva som er nytt i denne versjonen. Det er foreløpig ikke klart når EndNote X9 blir tilgjengelig for NTNU.

24.01.18: EndNote X8.2 for Mac lansert i natt. Denne oppdateringen fikser kompatibiliteten mellom EndNote og den nye versjonen av Word 2016 (16.xx). Oppdateringen tilbys når du åpner EndNote neste gang.

 

Topp