Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

 

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

20.06.19: EndNote X9.2 for Mac er lansert. Oppdatering med forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

23.04.19: EndNote X9.1 for Windows er lansert. Viktig oppdatering som skal løse flere kjente feil og vi anbefaler derfor at man oppdaterer.

29.03.19: EndNote X9.1.1 for Mac er lansert. Viktig oppdatering som korrigerer en alvorlig feil i forbindelse med X9.1 som ga feilmelding i forbindelse med import fra en rekke databaser. Se vår artikkel om Mac-problemene.

19.03.19: EndNote X9.1 for Mac er tilgjenglig. Viktig oppdatering som skal løse flere kjente feil og vi anbefaler derfor at man oppdaterer.

01.10.18: EndNote X9 er rullet ut på maskiner administrert av NTNU og er også tilgjengelig for nedlastning for NTNUs studenter og ansatte fra https://software.ntnu.no/ (krev NTNU-pålogging).

18.09.18: Skriver du på norsk, finnes det nå kvalitetssikrede, norske versjoner av stilene APA 6th, Chicago og Harvard her.

Topp