Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Universitetsbiblioteket tilbyr også et eget nettkurs i EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

 

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

26.07.22: EndNote 20.4.1 for Windows ble sluppet i dag. Den inneholder viktig feilretting knyttet til versjon 20.4. Oppdateringen anbefales.

25.07.22: EndNote 20.4 for Windows og Mac er lansert. Windows-oppdateringen inneholder hovedsaklig mindre oppdateringer og feilrettinger, mens Mac-oppdateringen er litt mer omfattende når det gjelder dette. Uansett anbefales det å oppdatere Endnote til siste versjon.

09.05.22: EndNote 20.3 for Windows og Mac er lansert. Oppdatering med mange forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

22.06.21: EndNote 20.1 for Windows og Mac er lansert i løpet av juni. Oppdatering med mange forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

18.03.21: EndNote 20.0.1 for Windows og Mac er lansert. Oppdatering med mange feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

12.01.21: EndNote 20 for Mac er nå tilgjengelig for NTNU.

17.12.20: Kurshefte/brukermanuel for EndNote 20 for Windows er nå tilgjengelig. EndNote 20 for Mac er lansert internasjonalt, men ikke tilgjengelig for NTNU ennå.

01.12.20: EndNote 20 for Windows er tilgjengelig på software.ntnu.no, men ikke rullet ut til ansatte ennå. Vær oppmerksom på at EndNote 20 har et nytt brukergrensesnitt. Våre veiledninger vil bli oppdatert i forhold til den nye versjonen i tiden som kommer. Usikkert når EndNote 20 for Mac foreligger.

Topp