Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

EndNote & Zotero

Hender over tastatur

EndNote og Zotero er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument.

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens. Ansatte ved St.Olavs hospital må ta kontakt med Hemit for å få tilgang til EndNote.

Informasjon om våre EndNotekurs finner du på kurssiden. Abonner på vår Innsidakanal «EndNote og referansehåndtering – tips fra biblioteket» hvis du ønsker nyheter og tips om EndNote.

Vi anbefaler Zotero til studenter og andre som skal skrive korte oppgaver på grunn av enklere funksjonalitet.

 

Installere EndNote

Bruke EndNote

Løse EndNotefeil

Importere referanser til EndNote

Formatere manus i EndNote

Zotero

Nyheter:

06.08.19: Mac-brukere får nå et informasjonsvindu ved oppstart av EndNote angående høstens lansering av ny OS for Mac (10.15 Catalina). EndNote vil lansere en større oppdatering for Mac som skal sikre fortsatt funksjonalitet for EndNote etter at ny OS er tatt i bruk. Vi vil legge ut informasjon så snart oppdateringen er tilgjengelig.

25.07.19: EndNote X9.2 for Windows er lansert. Oppdatering med forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

20.06.19: EndNote X9.2 for Mac er lansert. Oppdatering med forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen anbefales.

23.04.19: EndNote X9.1 for Windows er lansert. Viktig oppdatering som skal løse flere kjente feil og vi anbefaler derfor at man oppdaterer.

29.03.19: EndNote X9.1.1 for Mac er lansert. Viktig oppdatering som korrigerer en alvorlig feil i forbindelse med X9.1 som ga feilmelding i forbindelse med import fra en rekke databaser. Se vår artikkel om Mac-problemene.

Topp