Kategorier
Arrangement UBrss

FAGSNAKK: Mordere i hvitt

Avslutt påsken med et spennende krimforedrag! Den 12. april kl 12 kommer krimforfatter og kreftlege ved St. Olav, Jan Boris Stene, til Bibliotek for medisin og helse. Han vil holde et foredrag kalt «Mordere i hvitt – sykehuset som åsted for grusomme handlinger»

Det er flere eksempler opp igjennom historien på at helsepersonell har brukt sitt arbeidssted som åsted for drapshandlinger. I vår helseregion er det naturlig å tenke på Nesset-saken i Orkdal, der bestyreren ble dømt for å ha tatt livet av mange eldre pasienter med Curacit.
Internasjonalt har det også vært en del oppsiktsvekkende saker der leger eller sykepleiere har drept sine pasienter med ulike, til dels uforståelige, motiver.

Onkolog og krimforfatter Jan Boris Stene har skrevet kriminalromanen «Med døden som følge», der hans egen klinikk, Kreftklinikken, er åsted for drap. Han vil fortelle litt om sin egen kriminalroman, men også presentere et knippe andre mordere i hvitt – både fra fiksjonen og fra virkeligheten.

Fagsnakk er Bibliotek for medisin og helse sin populærvitenskapelige foredragsserie, og arrangeres ca en gang i måneden. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ta gjerne med matpakken og kom på besøk!

Av Una Ersdal

Una Ersdal jobber som Rådgiver ved Bibliotek for medisin og helse. Hun er en autorisert sykepleier med en BA i biologi med en særskilt interesse for fagfeltene helsevitenskap og sykepleie.

Legg igjen en kommentar