Kategorier
UBrss

Bibliotekets lokale kurs for medisin- og helsefagmiljøet våren 2024

Bibliotek tilbyr flere åpne, faglig skreddersydde kurs for studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital denne våren

Velkommen til et nytt semester på biblioteket!

Vårens kurs avholdes fysisk på bibliotekets kursrom i Kunnskapssenteret (KS21), men vi tilbyr digital deltagelse i Zoom for deltagere fra Ålesund og Gjøvik som ikke kan delta fysisk i Trondheim.  På kursplanen dette semesteret finner du flere gjengangere, men også et par nyheter:

NYHET! God siteringspraksis og kildebruk
Nytt kurs for studenter, forskere og andre som har behov for en opplæring i god siteringspraksis og kildebruk i forbindelse med akademisk skriving. 

NYHET! Zotero – Introduksjon
Nytt kurs for deg som ønsker å bruke referansehåndteringsprogrammet Zotero i forbindelse med skriving av oppgaver og andre typer tekster.

En grundig introduksjon i litteratursøking i PubMed*

Dette er kurset er nyttig for alle som trenger å finne faglig informasjon innen medisin og helse til forskning og klinikk. Her lærer du å søke etter litteratur på en strukturert og effektiv måte og bruke PubMed som et verktøy for dette. Denne kunnskapen er også overførbar til søking i andre fagdatabaser.

EndNote for medisin og helse
Dette introduksjonskurset i referansehåndteringsprogrammet EndNote er faglig skreddersydd for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

SCOPUS, Web of Science & Google Scholar – an interdisiplinary supplement to PubMed*

Verden er større enn PubMed og dette kurset viser deg hvordan du kan bruke de ulike funksjonen som våre tverrfaglige siterigsdatabaser gir. Dette kurset gir deg også innblikk i hvordan du kan finne forskningsstatistikk (f.eks. antall publiseringer, siteringer og H-index) for deg eller andre.

Raske svar – Finn oppsummert forskning i ulike databaser og kunnskapsbaserte oppslagsverk
Helsepersonell har en travel hverdag og det er ikke alltid like enkelt å få tid til å holde seg oppdatert. En løsning er da å ta i bruk kliniske oppslagsverk som UpToDate og Best Practice, og dette kurset lærer deg bruk av disse og andre nyttige informasonskilder.

*Biblioteket har ansvar for det obligatoriske phd-emnet SMED8007, og vi gjør oppmerksom på at våre søkekurs (med unntak av Raske svar kurset) overlapper med dette emnet.

Det kan bli satt opp flere kurs i løpet av semesteret. Vi kan også sette opp disse kursene for ulike grupper etter bestilling når det passer best for dere. Ta kontakt med oss på post@bmh.ntnu.no hvis dette er aktuelt.

Har du behov for veiledning, kan du besøke oss i Søkestua hver torsdag mellom kl. 14 og 15 i KS21 (2. etg., Øst i Kunnskapssenteret). Det er bare å møte opp uten forhåndavtale.

Det er gratis å delta på våre kurs, men påmelding kreves. Du finner mer informasjon om det lokale kurstilbudet innen medisin og helse her.

Åpne, lokale bibliotekkurs for medisin- og helsemiljøet våren 2024 (informasjon og påmelding)

I tillegg til våre faglig skreddersydde kurs, tilbyr Universitetsbiblioteket en rekke åpne, digitale kurs i bl.a. NVivo, Datahåndtering, BibTeX- / BibLaTeX, Zotero og EndNote som er tilgjengelig for alle på NTNU i Det virtuelle biblioteket.

Universitetsbibliotekets kurs i Det virtuelle biblioteket

Velkommen på kurs hos biblioteket!

Kategorier
UBrss

God Jul fra Bibliotek for medisin og helse

Åpningstider for jula 2023 og starten av vårsemesteret 2024
Kategorier
UBrss

Få tilgang til fulltekst i PubMed raskere med LibKey Nomad

LibKey Nomad er et program som kan lastes ned som tillegg til de fleste nettlesere og som deretter kan kobles mot NTNUs tidsskriftbeholdning slik at du i trefflista i PubMed og flere andre databaser og nettsteder får rask tilgang til fullteksten av artiklene i søkeresultatet.

Kategorier
UBrss

Studiestart og blanke ark – våre anbefalte fargestifter!

Som ny student kan semesterstart være ganske overveldende. Det er mye informasjon som skal fordøyes, folk en skal bli kjent med og rom en skal finne fram til. Her gir vi deg en del praktiske tips og en kort oversikt over hva Bibliotek for medisin og helse på Øya kan hjelpe deg med.

Kategorier
UBrss

God sommer :)

Sommerferie illustrasjonsbilde

Sommer og sommerferie er i gang eller rett rundt hjørnet for de fleste. Bibliotek for medisin og helse i Kunnskapssenteret har åpent i hele sommer ved bruk av St. Olavs-kort, men vil være helt eller delvis ubetjent i perioder.

Kategorier
Arrangement UBrss

FAGSNAKK: Mordere i hvitt

Avslutt påsken med et spennende krimforedrag! Den 12. april kl 12 kommer krimforfatter og kreftlege ved St. Olav, Jan Boris Stene, til Bibliotek for medisin og helse. Han vil holde et foredrag kalt «Mordere i hvitt – sykehuset som åsted for grusomme handlinger»