Kategorier
UBrss

Studiestart og blanke ark – våre anbefalte fargestifter!

Som ny student kan semesterstart være ganske overveldende. Det er mye informasjon som skal fordøyes, folk en skal bli kjent med og rom en skal finne fram til. Her gir vi deg en del praktiske tips og en kort oversikt over hva Bibliotek for medisin og helse på Øya kan hjelpe deg med.

Kategorier
UBrss

God sommer :)

Sommerferie illustrasjonsbilde

Sommer og sommerferie er i gang eller rett rundt hjørnet for de fleste. Bibliotek for medisin og helse i Kunnskapssenteret har åpent i hele sommer ved bruk av St. Olavs-kort, men vil være helt eller delvis ubetjent i perioder.

Kategorier
Arrangement UBrss

FAGSNAKK: Mordere i hvitt

Avslutt påsken med et spennende krimforedrag! Den 12. april kl 12 kommer krimforfatter og kreftlege ved St. Olav, Jan Boris Stene, til Bibliotek for medisin og helse. Han vil holde et foredrag kalt «Mordere i hvitt – sykehuset som åsted for grusomme handlinger»

Kategorier
UBrss

Embase, MEDLINE og AMED bytter brukergrensesnitt

Grunnet Helsebibliotekets oppsigelser, skifter NTNU brukergrensesnitt/leverandør for databasene Embase, MEDLINE og AMED. Databasen PsycINFO fornyes ikke grunnet høy kostnad. Lenke til de nye brukergrensesnittene finner du i vår databaseoversikt.

Kategorier
UBrss

FAGSNAKK: Psyken og livet 24.1 kl. 12.00-12.30 på Bibliotek for medisin og helse

Hva er psykisk sykdom og hva er livet? Solveig Merete Klæbo Reitan, professor i psykiatri, gir et skråblikk på psykisk helse historisk og dagens ressurssituasjon i Norge og verden. 

Om foredragsholderen:

Solveig Merete Klæbo Reitan er en kunnskapsrik og engasjert formidler som brenner for kommunikasjon om psykisk helse i samfunnet. Hun er leder ved fagenheten for Voksenpsykiatri og psykisk helsearbeid (VOPPHA) og nestleder for utdanning i medisinstudiet ved Institutt for psykisk helse, NTNU. Reitan mener universitetets arbeid innen psykisk helse må være relevant for samfunnet, og at dette sikres gjennom dialog. 

Ta med lunsjen  din og løft blikket sammen med oss.
Velkommen!