Skoleklasser og barnehager

Skoleklasser og barnehager

Vi ønsker grupper fra skoler og barnehage hjertelig velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet. På grunn av antallbegrensning ønsker vi at alle grupper melder seg til skoletjenesten på forhånd.

Påmelding til skoletjenesten


Skole_toppbilde


Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2022-2023

Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2022-2023

Et besøk i våre utstillinger med tilhørende formidlingsopplegg vil gi en verdifull ekstra dimensjon til tilhørende fag på skolen. Vi tilbyr en rekke formidlingsopplegg tilpasset barnehage, grunnskole og videregående skole.


Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Foto: Vilde Skjemstad Værness, NTNU VitenskapsmuseetRingve botaniske hage er en flott arena for aktivitetsbasert læring i friluft.

Vi tilbyr følgende undervisningsopplegg tilpasset grunnskolen:

Vi ønsker skoleklasser velkommen til hagen hele året, og de kan gjerne holde egne undervisningsopplegg under besøket.

Velkommen til hagen!


Med havet på tunga

Med havet på tunga

NTNU Vitenskapsmuseet har i flere år hatt godt samarbeid med forfatter og biolog Kari Backe Andresen omkring temaene mat, matkultur og havet. Dette samarbeidet har resultert i undervisningstilbudene «Velkommen av havet - historien bak smaken» og «Matkultur og historiefortelling» som vi tilbyr skoleklasser med jevne mellomrom.

En vesentlig del av disse undervisningstilbudene er å knytte det vi i dag finner i ferskvaredisken med de levende havdyrene som svømmer og kryper omkring i havet, samt å vise de lange og sterke røttene det å leve av mat fra havet har, i det som i dag er Norge. 

Gjennom samtale, diskusjon, observasjon av saltvannsakvarium og ikke minst møte med et utvalg kokker går elevene ut fra museet med store opplevelser i ryggsekken og spennende smaksopplevelser på tungen.

Vil du prøve kokkenes oppskrifter selv? Vær så god. Her har du noen av oppskriftene på maten elevene har fått smake det siste året
 


Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no

Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557

Vi nås best på e-post.


Utstillingene i museet er åpne:

Tirsdag - fredag: 10.00 - 16.00.
Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00.

Mer informasjon om våre utstillinger.

Velkommen!


Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Av hensyn til brannforskrifter og elevenes sikkerhet ber vi om at elevene går i grupper og til enhver tid oppholder seg i samme rom som en lærer/voksen, hvis ikke annet er avtalt.

Vi ber om at våre besøkende går rolig og unngår løping og klatring på utstilte objekter i museets utstillinger. Vi understreker viktigheten av at ingen forlater utstillingene før etter å ha ryddet etter seg.
 

Det er den enkelte lærer eller barnahageansatts ansvar å holde ro og orden samt ta et siste overblikk før dere går.

All lyd på mobiltelefoner skal være avslått ved besøk i utstillingene.
 
Spør gjerne om det er noe dere lurer på. Vi håper dere får et hyggelig besøk hos oss!

 


Matpakkerommet

Matpakkerommet

Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.

Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene til å sette god spisestemning.

I matpakkerommet viser vi frem dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.

Når du er ferdig med å spise matpakken din kan du lese eller se i bøker om natur og kultur eller tegne et fint bilde i tegnekroken.

Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.


Digitalt undervisningsmatriell til skolen

Digitalt undervisningsmatriell til skolen

Publikasjonene "Spor" og "Bli med ut"

Tidsskriftet "Spor" og heftene "Bli med ut" gir spennende informasjon om arkeologi og naturhistorie skrevet på en engasjerende populærvitenskapelig måte. Perfekt for bruk i skolen.

Rollespillene "En verden av plast og "Fuglereisen"

Rollespillene vil på en informativ, spennende og deltagende måte bevisstgjøre skoleklasser på hva marin forsøpling er og hvordan det oppstår, i tillegg til å gi dem et aktivt innblikk i hvilke konsekvenser marin forsøpling har for oss og andre vi deler verden med. 

PlanteR

Artsutbredelsesmodellen planteR simulerer effekten av klimaendringer og beitetrykk på rødlista planter. Hva skjer med de sjeldne og truede ville plantene våre om klimaet i Norge blir varmere og våtere, eller om antall beitedyr, som elg og hjort, skulle øke kraftig?