Velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet

Velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet

Vi ønsker grupper fra skoler og barnehage hjertelig velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet. På grunn av antallbegrensning ønsker vi at alle grupper melder seg til skoletjenesten på forhånd.

Munnbind er anbefalt i våre utstillinger fra fylte 13 år.

Skole_toppbilde

Steinalderliv. Museumspedagog Solbjørg Pedersen.


Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2021-2022

Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2021-2022

Et besøk i våre utstillinger med tilhørende formidlingsopplegg vil gi en verdifull ekstra dimensjon til tilhørende fag på skolen. Vi tilbyr en rekke formidlingsopplegg tilpasset barnehage, grunnskole og videregående skole.


Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Foto: Vilde Skjemstad Værness, NTNU VitenskapsmuseetRingve botaniske hage er en flott arena for aktivitetsbasert læring i friluft.

Vi tilbyr følgende undervisningsopplegg tilpasset grunnskolen:

Vi ønsker skoleklasser velkommen til hagen hele året, og de kan gjerne holde egne undervisningsopplegg under besøket.

Velkommen til hagen!


SeeSalmon

SeeSalmon

SeeSalmon Foto: Ole EkkerSeeSalmon er et visningssenter og en formidlingsarena med digitale installasjoner som tar for seg ulike aspekter ved havbruk og laks.

Et besøk på SeeSalmon vil gi økt innsikt og kunnskap om laksens livsløp, oppdrett av laks og hvordan den ender opp som mat på både våre bord og hele verdens matbord.

Ved hjelp av konkrete eksempler og metoder blir elevene utfordret til å tenke på bærekraftig utvikling av havbruket, samt praktisk problemløsning. Formidlingen er basert på praktiske, varierte og utforskende aktiviteter og kan tas videre inn i eget klasserom.

Elever har gratis inngang sammen med lærer.

Les mer om SeeSalmon og meld på skolegruppe til formidling på SeeSalmons nettsider.


Med havet på tunga

Med havet på tunga

NTNU Vitenskapsmuseet har i flere år hatt godt samarbeid med forfatter og biolog Kari Backe Andresen omkring temaene mat, matkultur og havet. Dette samarbeidet har resultert i undervisningstilbudene «Velkommen av havet» og «Matkultur og historiefortelling» som vi tilbyr skoleklasser med jevne mellomrom.

En vesentlig del av disse undervisningstilbudene er å knytte det vi i dag finner i ferskvaredisken med de levende havdyrene som svømmer og kryper omkring i havet, samt å vise de lange og sterke røttene det å leve av mat fra havet har, i det som i dag er Norge. 

Gjennom samtale, diskusjon, observasjon av saltvannsakvarium og ikke minst møte med et utvalg kokker går elevene ut fra museet med store opplevelser i ryggsekken og spennende smaksopplevelser på tungen.

Vil du prøve kokkenes oppskrifter selv? Vær så god. Her har du noen av oppskriftene på maten elevene har fått smake det siste året
 


Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no

Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557

Vi nås best på e-post.


Se for øvrig lenker på vår nettside www.ntnu.no/museum  for ytterligere informasjon om våre utstillinger og åpningstider.

Velkommen!


Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Av hensyn til brannforskrifter og elevenes sikkerhet ber vi om at elevene går i grupper og til enhver tid oppholder seg i samme rom som en lærer/voksen, hvis ikke annet er avtalt.

Vi ber om at elevene går rolig og unngår løping i museets utstillinger.
 
All lyd på mobiltelefoner skal være avslått ved besøk i utstillingene.
 
Det er den enkelte lærers ansvar å holde ro og orden.
 
Det er bare å spørre hvis det er noe dere lurer på. Vi håper dere får et hyggelig besøk hos oss!

 


Digitalt undervisningsmatriell til skolen

Digitalt undervisningsmatriell til skolen

 

Publikasjonene "Spor" og "Bli med ut"

Tidsskriftet "Spor" og heftene "Bli med ut" gir spennende informasjon om arkeologi og naturhistorie skrevet på en engasjerende populærvitenskapelig måte. Perfekt for bruk i skolen.

Rollespillene "En verden av plast og "Fuglereisen"

Rollespillene vil på en informativ, spennende og deltagende måte bevisstgjøre skoleklasser på hva marin forsøpling er og hvordan det oppstår, i tillegg til å gi dem et aktivt innblikk i hvilke konsekvenser marin forsøpling har for oss og andre vi deler verden med. 

PlanteR

Artsutbredelsesmodellen planteR simulerer effekten av klimaendringer og beitetrykk på rødlista planter. Hva skjer med de sjeldne og truede ville plantene våre om klimaet i Norge blir varmere og våtere, eller om antall beitedyr, som elg og hjort, skulle øke kraftig? 


Humlebuzz

Humlebuzz

Humlebuzz-prosjektet jobber i år på et nasjonalt nivå. Prioritet er kurstilbud mot lærerstudenter og ulike voksengrupper. Buzzen har dermed ikke kapasitet til å gjennomføre formidlingstilbud mot elever i grunnskolen. Dette gjelder foreløpig for året 2020.

Gå til Humlebuzz

Matpakkerommet

Matpakkerommet

Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.

Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene og spennende dekor på bordene.

Samtidig er her utstillinger som viser dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.

Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.