Utforsk museet

Utforsk museet

Utstillinger

https://www.ntnu.no/museum/hva-skjer
Hva skjuler seg i trøndersk skog
Den fantastiske skogen
Hvordan håndterte de sykdom i Middelalderen?
Skjelettene snakker
Kan du navnene på dyrene vi har utstilt?
Arken - verdens dyr
Kom tett på og lær mer om ulven i Norge
Ulv! ulv!

Arrangementinfo

Velkommen til museet

Vi har omvisninger og arrangementer for hele familien - hele året
 

Arrangementer og omvisninger 

Alle utstillinger

Alle utstillinger

Sykdom, vold, hardt arbeid og fattigdom setter spor i bein. Slik får vi et unikt vindu inn i livet til folk i middelalderens Trondheim.  

Mer informasjon om utstillingen "Skjelettene snakker".

Skjelett. Foto.

I 1938 ble det funnet et skjelett i en brønn i borgruinen på Sverresborg. Var dette mannen det skrives om i Sverres saga fra 11- og 1200-tallet? Nå har du en unik mulighet til å se skjelettet med egne øyne!

Mer informasjon om utstillingen "Mannen i brønnen".

redskaper fra middelalder utstilt. Foto.

I denne utstillingen får du muligheten til å leve deg inn i Trondheim by slik den så ut for over 800 år siden. Vi har gjenskapt byens første handelsgate, Kaupmannastretet, med hus og gater i tilnærmet full størrelse.

Mer informasjon om ustillingen "Middelalderen i Trondheim".

To gutter ser på gammel globus. Foto.

Velkommen til Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS) anno 1760. Her vil du finne noen av Vitenskapsmuseets første samlinger av gjenstander, arter og bøker. Utstillingen inkluderer også hverdagslige gjenstander fra perioden.

Mer informasjon om utstillingen "1760 - Vitenskap i verdens utkant".

Futurum er en framtidsrettet utstilling om det grønne skiftet og hvordan vi kan nærme oss lavutslippssamfunnet mot 2050. Utstillingen skal lettfattelig vise en mulig verden i 2050.

Mer informasjon om utstillingen "Futurum".

Jente ser på stort maleri av fisk

Visste du at flere kjempeblekkspruter har drevet i land i Midt-Norge?

I denne utstillingen om havet utforskes forskjellige marineorganismer og blant annet vrakfunnet av fregattskipet Perlen. 

Mer informasjon om utstillingen "Havet". 

Tiur i utstilling. Foto.

Museets største monter ble åpnet til 200-årsjubileet for Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i 1960. Det 14 meter lange dioramaet viser trøndersk fugleliv fra fjord til fjell.

Mer informasjon om utstillingen "Trøndelagsdioramaet".

Tiur i skogen. Foto.

«Den fantastiske skogen» er en utstilling om livet i skogen, og hvordan vi kan ta vare på den. Skogen har et rikt biologisk mangfold og er full av naturgoder som vi mennesker har nytte av. I utstillingen får du vite mer om Bymarka i Trondheim og den boreale regnskogen i Midt-Norge. 

Mer informasjon om utstillingen "Den fantastiske skogen". 

Utstoppet tiger og bjørn. Foto.

Kan du navnene på dyrene vi har utstilt? Vitenskapsmuseet har samlet mange forskjellige arter fra Norge og utlandet opp igjennom årene. Anakondaen vår er over 100 år gammel! Kom og se noen av de mest kjente og eksotiske dyrene i samlingen vår!

Mer informasjon om utstillingen "Arken".

Utstillingsmonter som viser arkeologiske funn. Foto.

Har du sett ett par sko fra jernalderen? Oppdag noen av museets eldste arkeologiske gjenstander, fra tidlig steinalder til jernalder. Denne utstillingen viser fram en stor samling av arkeologiske funn fra Midt-Norge, fra 10 000 år f. Kr til 1000 år e.Kr.

Mer informasjon om utstillngen "Midt-Norges forhistorie".I utstillingen viser vi hvordan synet på ulv har endret seg gjennom tidene. Her kan du se flere gjenstander fra våre arkeologiske samlinger med avbildning av ulv fra både vikingtid og middelalder.

Mer informasjon om utstillingen Ulv! Ulv!

kirkeruiner utstilt. Foto.

I 2016 trodde arkeologene at de hadde funnet Olav den Helliges berømte Klemenskirken. Nå viser det seg at dette sannsynligvis ikke stemmer. Det gjør ikke funnet mindre interessant.

Mer informasjon om utstillingen "Klemenskirkeutstillingen".

barn kiker på utstilling

SeeSalmon er et visningssenter og en formidlingsarena med digitale installasjoner som tar for seg ulike aspekter ved havbruk og laks.

Et besøk på SeeSalmon vil gi økt innsikt og kunnskap om laksens livsløp, oppdrett av laks og hvordan den ender opp som mat på både våre bord og hele verdens matbord.

Besøk SeaSalmons nettsider.

Vi har en rekke nettutstillinger du kan besøke - alt fra liv i juletreet via alterkalken fra Logtu kirke til kufiske mynter!

Besøk våre nettutstillinger.

Lenke til Ringve

Åpningstider

Til skole og barnehage