•  

NTNU Vitenskapsmuseet:

Barnehage - Formidlingstilbud våren 2018

Besøk våre faste og nye utstillinger om dyr, vikingtid og gamle Kaupang.

Barnehagegrupper har gratis adgang til de fleste av NTNU Vitenskapsmuseets utstillinger. Kombiner gjerne besøket med å melde dere på et av våre formidlingstilbud.

Våre åpningstider er tirsdag-fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).


NB! Nå er flere av våre tidligere utstillinger på plass igjen og vi ønsker barnehagen velkommen tilbake for å se i våre utstillinger.

Se nærmere informasjon angående våre utstillinger på nettsiden https://www.ntnu.no/museum

Arken - Om livet på jorda og dyrenes utvikling

Gå inn i "Arken" og opplev norske og eksotiske fugler og dyr på nært hold. Hvor mange fossiler greier du å finne på fossilberget? Hva kan dyrenes kroppsform, størrelse, hode og tenner si om dyrenes levemåte? Hva bruker elgoksen geviret sitt til? En utstilling hvor man kan samtale og undre seg over så mangt.  Formidlingsrunde tilbys hvor vi fokuserer på en del av dyreartene.

Passer best for 4-6 åringer.
Varighet 20-30 min.
 

Natur- og miljøutstilling

Om ulike naturtyper og økosystemer på land og i vann. Hver utstillingsvindu gir et innblikk i samspillet mellom plante- og dyrelivet i de ulike naturmiljøene.

Gå på sporjakt og finn ut hvilket dyr sporene tilhører. Benytt spørsmålene og faktaopplysningene på ressursarket til samtale og undring over tema som: Hvem bor hvor? Hvem spiser hva? Hvorfor ser dyrene ut som de gjør? Se lenke nedenfor. Last ned sporarket og klipp ut deres egen spor. Laminer og ta de med til sporjakten på museet. God tur!

Spor-ark

Ressursark «På sporjakt»

 

Dypdykk - Hopp i havet! Finn ut hva som finnes under vann

I tørrakvariet kan du studere ulike arter som lever i havet utenfor trøndelagskysten, samt se eksemplarer av eksotiske besøk. Hvem er kongen av havet? I taket henger en gammel kjenning – kjempeblekkspruten. Utstillingen viser også marine organismer fra våre vitenskapelige samlinger og vrakfunn av fregattskipet Perlen. En fin utstilling å se i på egen hånd.

Ved tegnebordet kan dere fargelegge tegninger av ulike dyr som lever i havet. Klipp ut og heng de opp på hav-veggen vår.

 

Kaupang – Middelalderbyen Trondheim

Hele året

Bli med inn i Kaupang og opplev hvordan stemningen og folkelivet var i Trondheim by i riktig gamle dager. Vi ror inn til kaupangen med vikingskipet og avlegger byen et besøk. Her får du høre om gutten Ivar som svingte lekesverdet sitt i byens gater for snart tusen år siden. Hva gjorde barna på den tiden og hvilke leker hadde de? Hvordan kan vi vite noe om menneskene som levde for lenge siden? Barna kan få prøve tidsriktige klær.

Omvisning og historiefortelling på ca. 45 min.
Passer best for aldersgruppe 4-6 år
 

Hvem var Vikingene?

Bli med på en reise tilbake i tid hvor vi samtaler om og ser på funn etter menneskene som levde her for over 1000 år siden - vikingene. Hvor tungt er et sverd? Vi viser frem viking-gjenstander som barna kan få se og ta på. Til slutt fortelles en historie med de norrøne gudene i hovedrollene. 

Varighet: 30 – 45 min.
Periode: Fredager frem til 9.februar 2018, alle dager etter dette.
Passer best for aldersgruppe 4 – 6 år.

 

Lesekroken

I matpakkerommet er det satt opp en lesekrok for barn. Her kan barna, i samarbeid med førskolelærere, se og lese i bøker over tema natur og kultur. Om jorda, dinosaurer, ulven, ekornet, vikingene, sanger og andre fine dyrefortellinger. De voksne kan lese for de minste, og det er lov til å ha lesestund en annen plass i utstillingene. Sett da boken på plass etter bruk.

For at dette skal fungere må dere hjelpe oss å holde orden, og bord og bøker rene. Både store og små kan samarbeide om å rydde.

 

Påmelding til Skoletjenesten

Solbjørg Pedersen 
Tlf: 73 59 22 37 / 992 55 360
e-post: solbjorg.pedersen@vm.ntnu.no

Lise Mariann Alsli (permisjon frem til 1.mai)
Tlf: 971 98 557
e-post: lise.alsli@ntnu.no

Vi nås best på e-post.
Se for øvrig lenker på vår nettside www.ntnu.no/museum for ytterligere informasjon om våre utstillinger og åpningstider.

Velkommen!

Wed, 03 Jan 2018 15:01:55 +0100

Påmelding til Skoletjenesten

Solbjørg Pedersen
Tlf: 73 59 22 37 / 992 55 360
e-post: solbjorg.pedersen@ntnu.no

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557
E-post: lise.alsli@ntnu.no 

Vi nås best på e-post.
Se for øvrig lenker på vår nettside www.ntnu.no/museum  for ytterligere informasjon om våre utstillinger og åpningstider.

Velkommen!