Skoleklasser og barnehager

Skoleklasser og barnehager

På grunn av kapasitetshensyn ønsker vi at alle besøkende grupper melder seg på via e-post, på forhånd. Våre åpningstider er tirsdag – fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).

Påmelding til skoletjenesten


Barnehage - Formidlingsprogram 2024

NTNU Vitenskapsmuseet:

Barnehage - Formidlingsprogram 2024

Besøk våre utstillinger om dyrenes verden, mammuten, vikingtid og gamle Kaupang.

Barnehagegrupper har gratis adgang til museets utstillinger på ukedager. Kombiner gjerne besøket med et av våre formidlingstilbud.

Det kan i perioder være begrenset tilgang til i ulike utstillinger på grunn av undervisning mot skoleklasser. Ta derfor kontakt på forhånd for spørsmål og påmelding til formidlingstilbud eller dersom dere vil se på egenhånd i en av våre andre utstillinger.

Se nærmere informasjon angående våre utstillinger.

Våre åpningstider er tirsdag – fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).

Vær vennlig å les våre museumsvettregler nøye før dere besøker oss. Disse finner du i høyre meny eller nederst på siden dersom du ser på telefon eller nettbrett.

Velkommen!

 

 

Viking

Hvem var egentlig vikingene? Hvordan levde de? Hvordan så de ut?  

De fleste forskere i dag mener at viking er noe man gjorde, ikke var. Det vil si at folk reiste ut i viking, ut i krig og ut for å drive handel. De som var igjen hjemme drev ikke på med «viking» og var dermed bare vanlige folk – bønder, kvinner og barn.

Gjennom formidlingen til barnehagen vil vi komme inn på vikingetidens enorme fokus på utfart, krig og handel, skipet, skatter og våpen.

Utstillingen «Viking» gir et unikt innblikk en del av Vitenskapsmuseets enorme samling av sverd fra vikingtiden, hva de tok med seg hjem fra fjerne himmelstrøk og til og med en vaskeekte sølvskatt.

Kanskje kommer vi også nærmere spørsmålet om hvem vikingen var og hvordan vi kan nærme oss menneskene som levde i vårt område for over 1000 år siden gjennom å studere det de etterlot seg i jorda. 

Alder: 4-6 åringer
Tidspunkt: Tidspunkt avtales
Varighet: 30 min.
Antall barn: 8-12, førskolegrupper 10 - 15

 

Dyrenes verden

Bli med inn i dyrenes verden og opplev norske og eksotiske fugler og dyr på nært hold. En utstilling hvor man kan samtale og undre seg over de ulike artene og hvorfor de ser ut som de gjør. Hva kan dyrenes kroppsform, størrelse, hode og tenner fortelle om dyrenes levemåte? 

Hvorfor har brunbjørn og isbjørn ulike farger på pelsen sin?
Hvorfor har sebraen striper, og elgoksen stort gevir?
Hvordan kan vi se på dyrene om de spiser kjøttmat, planter eller begge deler?

Samtalebasert formidlingsstund hvor vi fokuserer på en del av dyreartene.

Alder: 4-6 åringer
Tidspunkt: Start kl. 10
Varighet: 20 - 30 min.
Antall barn: 8-12, førskolegrupper 10 - 15
 

Kaupang – Middelalderbyen Trondheim 

Barn i middelalderutstillingen.Bli med inn i Kaupang og opplev hvordan stemningen og folkelivet var i Trondheim by i riktig gamle dager. Vi ror inn til kaupangen med vikingskipet og avlegger byen et besøk. Her får du høre om gutten Ivar som svingte lekesverdet sitt i byens gater for snart tusen år siden. Hva gjorde barna på den tiden og hvilke leker hadde de? Hvordan kan vi vite noe om menneskene som levde for lenge siden? Barna kan få prøve tidsriktige klær.

Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: ca. 45 min.

 

20 sep 2024

Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Vi nås best på e-post

eller ring oss

Solbjørg Pedersen
Tlf: 99 25 53 60

Lise Mariann B. Alsli
Tlf: 97 19 85 57


Utstillingene i museet er åpne:

Tirsdag - fredag: 10.00 - 16.00.
Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00.

Mer informasjon om våre utstillinger.

Velkommen!


Museumsvettregler

Museumsvettregler

  • Av hensyn til brannforskrifter og elevenes/barnas sikkerhet må elevene gå i grupper og til enhver tid oppholde seg i samme rom som en lærer/voksen.
  • Unngå løping i museets utstillinger.
  • Med mindre noe annet fremgår tydelig, er det ikke lov å klatre, ta på eller sitte på noen av museets utstilte objekter eller elementer.
  • Forlat ikke utstillingene før etter at dere har ryddet etter dere.
  • Det er ansvaret til den enkelte lærer eller barnahageansatt å holde ro og orden, samt ta et siste overblikk før dere går.
  • All lyd på mobiltelefoner skal være avslått ved besøk i utstillingene. Opplev utstillingene sammen og prat og le med hverandre, ikke telefonen.
  • Spør gjerne en av de ansatte om det er noe dere lurer på. Vi håper dere får et hyggelig besøk hos oss på Vitenskapsmuseet!

Matpakkerommet

Matpakkerommet

Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.

Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene til å sette god spisestemning.

I matpakkerommet viser vi frem dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.

Når du er ferdig med å spise matpakken din kan du lese eller se i bøker om natur og kultur eller tegne et fint bilde i tegnekroken.

Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.