Skoleklasser og barnehager

Skoleklasser og barnehager

På grunn av kapasitetshensyn ønsker vi at alle besøkende grupper melder seg på via e-post, på forhånd. Arken, Skogen og Havet er stengt i forbindelse med Neandertalerne.

Påmelding til skoletjenesten


Barnehage - Formidlingsprogram 2022-2023

NTNU Vitenskapsmuseet:

Barnehage - Formidlingsprogram 2022-2023

Besøk våre utstillinger om neandertalerne, mammuten, vikingtid og gamle Kaupang.

Barnehagegrupper har gratis adgang til de fleste av museets utstillinger. Kombiner gjerne besøket med et av våre formidlingstilbud. Til informasjon kan det i perioder være begrenset tilgang til i ulike utstillinger på grunn av undervisning mot skoleklasser. Ta kontakt mot skoletjenesten for spørsmål og påmelding til formidlingstilbud.

Se nærmere informasjon angående våre utstillinger.

Våre åpningstider er tirsdag – fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).

Vær vennlig å les praktisk info nøye før dere besøker oss. Denne finner du i høyre meny eller nederst på siden dersom du ser på telefon eller nettbrett.

 

Neandertalerne - På sporet av mennesket

En familie sitter ved et bål. Latteren slår mellom huleveggene, mens kjøttet stekes og luften fylles med deilige dufter. Dagen har vært lang og krevende. Nå er middagen straks klar.Møt slekta di. Møt Neandertalerne!

Funn av redskaper, skjelett og fossile bein gjør det mulig for oss å reise flere hundre tusen år tilbake i tid, til da neandertalmennesket levde i Europa og Asia. Funnene forteller oss om hvordan neandertalerne levde, om deres sosiale liv og jaktmetoder.

I den nordlige delen av verden er naturen på denne tiden preget av makrofauna med skogelefanter, mammut, ullhåret neshorn og hulebjørn. Hvordan fikk neandertalerne til å jakte på så store dyr?

For 40 000 år siden møtte Neandertalerne oss, det moderne mennesket, Homo Sapiens. Hvordan foregikk dette møtet? Vi vet at de møttes, at de levde side om side og at de til og med fikk barn sammen. Derfor har også du sannsynligvis en liten bit neandertaler i deg.

Utstillingen «Neandertalerne» er en stemningsfull opplevelse med maleriske fremstillinger, kulisser og lyder. Ved samtale, undring og nysgjerrighet får barna bedre innsikt i neandertalernes historie. Hvem var neandertalerne?

Periode: Fra 23. mai
Tidspunkt: Tirsdager kl. 10, 11, 12 og 13.
Varighet: 45 min. Beregn 1,5 time på museet.
Antall elever: Maks 15. Minimum 6

Kaupang – Middelalderbyen Trondheim 

Barn i middelalderutstillingen.Bli med inn i Kaupang og opplev hvordan stemningen og folkelivet var i Trondheim by i riktig gamle dager. Vi ror inn til kaupangen med vikingskipet og avlegger byen et besøk. Her får du høre om gutten Ivar som svingte lekesverdet sitt i byens gater for snart tusen år siden. Hva gjorde barna på den tiden og hvilke leker hadde de? Hvordan kan vi vite noe om menneskene som levde for lenge siden? Barna kan få prøve tidsriktige klær.

Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: ca. 45 min.

Hvem var Vikingene? 

Vikingsverd. Foto Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet.Bli med på en reise tilbake i tid hvor vi samtaler om og ser på funn etter menneskene som levde her for over 1000 år siden - vikingene. Hvor tungt er et sverd? Vi viser frem viking-gjenstander som barna kan få se og ta på. Til slutt tar vi barna med på et spennende vikingeeventyr.

Periode: Fra uke 20
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Gruppe med 6-åringer kan vær opptil 20 barn
Varighet: 30 – 45 min

23 mai 2023

Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no

Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557

Vi nås best på e-post.


Utstillingene i museet er åpne:

Tirsdag - fredag: 10.00 - 16.00.
Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00.

Mer informasjon om våre utstillinger.

Velkommen!


Museumsvettregler

Museumsvettregler

  • Av hensyn til brannforskrifter og elevenes/barnas sikkerhet må elevene gå i grupper og til enhver tid oppholde seg i samme rom som en lærer/voksen.
  • Unngå løping i museets utstillinger.
  • Med mindre noe annet fremgår tydelig, er det ikke lov å klatre, ta på eller sitte på noen av museets utstilte objekter eller elementer.
  • Forlat ikke utstillingene før etter at dere har ryddet etter dere.
  • Det er ansvaret til den enkelte lærer eller barnahageansatt å holde ro og orden, samt ta et siste overblikk før dere går.
  • All lyd på mobiltelefoner skal være avslått ved besøk i utstillingene. Opplev utstillingene sammen og prat og le med hverandre, ikke telefonen.
  • Spør gjerne en av de ansatte om det er noe dere lurer på. Vi håper dere får et hyggelig besøk hos oss på Vitenskapsmuseet!

 


Matpakkerommet

Matpakkerommet

Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.

Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene til å sette god spisestemning.

I matpakkerommet viser vi frem dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.

Når du er ferdig med å spise matpakken din kan du lese eller se i bøker om natur og kultur eller tegne et fint bilde i tegnekroken.

Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.