Vitenskapsmuseet åpner delvis fra 2. juni

Velkommen tilbake til NTNU Vitenskapsmuseet!

Deler av utstillingene og butikken på NTNU Vitenskapsmuseet er nå åpnet. Museet ivaretar alle retningslinjer i forhold til smittevern. 

Mere info om åpning og smitteverntiltak finner du her

Skolekarusell

  •  

Barnehage - Formidlingsprogram 2019-2020

NTNU Vitenskapsmuseet:

Barnehage - Formidlingsprogram 2019-2020

Besøk våre utstillinger om dyr, vikingtid og gamle Kaupang.

Barnehagegrupper har gratis adgang til de fleste av museets utstillinger. Kombiner gjerne besøket med et av våre formidlingstilbud. Til informasjon kan det i perioder være begrenset tilgang til i ulike utstillinger på grunn av undervisning mot skoleklasser. Ta kontakt mot skoletjenesten for spørsmål og påmelding til formidlingstilbud.

Se nærmere informasjon angående våre utstillinger.

I ukene 11 og 12 vil utstillingene "Middelalder i Trondheim" og "Midt-Norges forhistorie" være opptatt og vi ber om minst mulig uavtalt ferdsel i de to utstillingene denne perioden.

Våre åpningstider er tirsdag – fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).

 

 

Arken - Om livet på jorda og dyrenes utvikling

Gå inn i "Arken" og opplev norske og eksotiske fugler og dyr på nært hold. Hvor mange fossiler greier du å finne på fossilberget? Hva kan dyrenes kroppsform, størrelse, hode og tenner si om dyrenes levemåte? Hva bruker elgoksen geviret sitt til? En utstilling hvor man kan samtale og undre seg over så mangt.  Formidlingsrunde tilbys hvor vi fokuserer på en del av dyreartene.

Periode: Hele året unntatt ukene 44 og 45
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: 20 – 30 min.

 

Natur- og miljøutstilling

Om ulike naturtyper og økosystemer på land og i vann. Hver utstillingsvindu gir et innblikk i samspillet mellom plante- og dyrelivet i de ulike naturmiljøene.

Gå på sporjakt og finn ut hvilket dyr sporene tilhører. Benytt spørsmålene og faktaopplysningene på ressursarket til samtale og undring over tema som: Hvem bor hvor? Hvem spiser hva? Hvorfor ser dyrene ut som de gjør? Se lenke nedenfor. Last ned sporarket og klipp ut deres egen spor. Laminer og ta de med til sporjakten på museet. God tur!

Spor-ark

Ressursark «På sporjakt»

 

Dypdykk - Hopp i havet! Finn ut hva som finnes under vann

I tørrakvariet kan du studere ulike arter som lever i havet utenfor trøndelagskysten, samt se eksemplarer av eksotiske besøk. Hvem er kongen av havet? I taket henger en gammel kjenning – kjempeblekkspruten. Utstillingen viser også marine organismer fra våre vitenskapelige samlinger og vrakfunn av fregattskipet Perlen. En fin utstilling å se i på egen hånd.

Ved tegnebordet kan dere fargelegge tegninger av ulike dyr som lever i havet. Klipp ut og heng de opp på hav-veggen vår.

 

Kaupang – Middelalderbyen Trondheim

Bli med inn i Kaupang og opplev hvordan stemningen og folkelivet var i Trondheim by i riktig gamle dager. Vi ror inn til kaupangen med vikingskipet og avlegger byen et besøk. Her får du høre om gutten Ivar som svingte lekesverdet sitt i byens gater for snart tusen år siden. Hva gjorde barna på den tiden og hvilke leker hadde de? Hvordan kan vi vite noe om menneskene som levde for lenge siden? Barna kan få prøve tidsriktige klær.

Periode: Hele året. Svært begrenset tilgang i uke 11 og 12.
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: ca. 45 min.

 

Hvem var Vikingene?

Bli med på en reise tilbake i tid hvor vi samtaler om og ser på funn etter menneskene som levde her for over 1000 år siden - vikingene. Hvor tungt er et sverd? Vi viser frem viking-gjenstander som barna kan få se og ta på. Til slutt

Periode: Fredager frem til medio februar, deretter alle dager. Svært begrenset tilgang i uke 11 og 12.
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Anbefalt 8 – 12 barn. Gruppe med 6-åringer kan vær opptil 20 barn
Varighet: 30 – 45 min

 

Lesekroken

I matpakkerommet er det satt opp en lesekrok for barn. Her kan barna, i samarbeid med førskolelærere, se og lese i bøker over tema natur og kultur. Om jorda, dinosaurer, ulven, ekornet, vikingene, sanger og andre fine dyrefortellinger. De voksne kan lese for de minste, og det er lov til å ha lesestund en annen plass i 

06 apr 2020

Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no

Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557

Vi nås best på e-post.
Se for øvrig lenker på vår nettside www.ntnu.no/museum  for ytterligere informasjon om våre utstillinger og åpningstider.

Velkommen!