Vitenskapsmuseet: Barnehage
Velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet
Vi ønsker grupper fra skoler og barnehage hjertelig velkommen til NTNU Vitenskapsmuseet. På grunn av antallbegrensning ønsker vi at alle grupper melder seg til skoletjenesten på forhånd.
Munnbind er påbudt i våre utstillinger fra fylte 13 år.
Barnehage - Formidlingsprogram 2020-2021
Besøk våre utstillinger om dyr, vikingtid og gamle Kaupang.
Barnehagegrupper har gratis adgang til de fleste av museets utstillinger. Kombiner gjerne besøket med et av våre formidlingstilbud. Til informasjon kan det i perioder være begrenset tilgang til i ulike utstillinger på grunn av undervisning mot skoleklasser. Ta kontakt mot skoletjenesten for spørsmål og påmelding til formidlingstilbud.
Se nærmere informasjon angående våre utstillinger.
Våre åpningstider er tirsdag – fredag kl. 10 – 16 (mandager er museet stengt).
Arken - Om livet på jorda og dyrenes utvikling
Gå inn i "Arken" og opplev norske og eksotiske fugler og dyr på nært hold. Hvor mange fossiler greier du å finne på fossilberget? Hva kan dyrenes kroppsform, størrelse, hode og tenner si om dyrenes levemåte? Hva bruker elgoksen geviret sitt til? En utstilling hvor man kan samtale og undre seg over så mangt. Formidlingsrunde tilbys hvor vi fokuserer på en del av dyreartene.
Periode: Hele året unntatt ukene 38, 44 og 45
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: 20 – 30 min.
Natur- og miljøutstilling
Om ulike naturtyper og økosystemer på land og i vann. Hver utstillingsvindu gir et innblikk i samspillet mellom plante- og dyrelivet i de ulike naturmiljøene.
Gå på sporjakt og finn ut hvilket dyr sporene tilhører. Benytt spørsmålene og faktaopplysningene på ressursarket til samtale og undring over tema som: Hvem bor hvor? Hvem spiser hva? Hvorfor ser dyrene ut som de gjør? Se lenke nedenfor. Last ned sporarket og klipp ut deres egen spor. Laminer og ta de med til sporjakten på museet. God tur!
Havet - Hva finnes i dypet?
I tørrakvariet kan du studere ulike arter som lever i havet utenfor trøndelagskysten, samt se eksemplarer av eksotiske besøk. Hvem er kongen av havet? I taket henger en gammel kjenning – kjempeblekkspruten. Utstillingen viser også marine organismer fra våre vitenskapelige samlinger og vrakfunn av fregattskipet Perlen.
Dette er en fin utstilling å se i på egen hånd.
NB: Frem til høsten er denne utstillingen stengt da vi holder på å sette opp en helt ny og spennende fotoutstilling om de merkelige og vakre ribbemanetene.
Kaupang – Middelalderbyen Trondheim
Bli med inn i Kaupang og opplev hvordan stemningen og folkelivet var i Trondheim by i riktig gamle dager. Vi ror inn til kaupangen med vikingskipet og avlegger byen et besøk. Her får du høre om gutten Ivar som svingte lekesverdet sitt i byens gater for snart tusen år siden. Hva gjorde barna på den tiden og hvilke leker hadde de? Hvordan kan vi vite noe om menneskene som levde for lenge siden? Barna kan få prøve tidsriktige klær.
Periode: Hele året. Svært begrenset tilgang i uke 11 og 12.
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Med kun 6-åringer kan man være opptil 20 barn.
Varighet: ca. 45 min.
Hvem var Vikingene?
Bli med på en reise tilbake i tid hvor vi samtaler om og ser på funn etter menneskene som levde her for over 1000 år siden - vikingene. Hvor tungt er et sverd? Vi viser frem viking-gjenstander som barna kan få se og ta på. Til slutt
Periode: Fredager frem til medio februar, deretter alle dager. Svært begrenset tilgang i uke 11 og 12.
Målgruppe: 4 – 6 år
Antall: Minimum 6 barn. Anbefalt 8 – 12 barn. Gruppe med 6-åringer kan vær opptil 20 barn
Varighet: 30 – 45 min
Påmelding til Skoletjenesten
Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no
Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360
Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557
Vi nås best på e-post.
Se for øvrig lenker på vår nettside www.ntnu.no/museum for ytterligere informasjon om våre utstillinger og åpningstider.
Velkommen!
Praktisk informasjon
Av hensyn til brannforskrifter og elevenes sikkerhet ber vi om at elevene går i grupper og til enhver tid oppholder seg i samme rom som en lærer/voksen, hvis ikke annet er avtalt.
Matpakkerommet
Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.
Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene og spennende dekor på bordene.
Samtidig er her utstillinger som viser dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.
Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.