Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

La EndNote finne fullteksten av artikler for deg

EndNote er et nyttig verktøy for å bygge opp et personlig bibliotek med faglitteratur og for å få lagt inn siteringer og referanseliste i et manuskript med korrekt innhold og formatering. EndNote kan imidlertid også finne fullteksten av artikler du har i biblioteket og legge disse til referansene i biblioteket. For at denne funksjonen skal fungere optimalt bør du passe på følgende:

  • Du må være tilkoblet NTNU- eller St. Olavsnettet for å få tilgang til abonnementsartikler.
  • Oppdater EndNote til siste versjon (nå X8.1), da disse oppdateringen ofte inneholder forbedringer av EndNotes «find full text» funksjon.
  • Legg inn NTNUs Open URL adresse i EndNote (Edit –> Preferences –>Find Full Text –> Hak av alle valgene og legg inn adressen under i feltet «Open URL Path» –> Avslutt med OK.

http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/openurl/NTNU_UB/NTNU_UB_services_page

For å få EndNote til å finne fullteksten av artikler du har lagt inn i biblioteket ditt, merker du disse og klikker på «Find Full Text» knappen i hovedmenyen. Du finner også dette valget i toppmenyen under «References».

I gruppen ”Find Full Text” i venstrepanelet kan du se status på EndNotes fulltekstinnhenting. ”Searching” viser antall artikler som EndNote forsøker å innhente. Denne gruppen forsvinner når EndNote er ferdig. ”Found PDF” viser antall artikler som EndNote har innhentet til biblioteket. ”Not Found” viser antallet artikler som EndNote ikke har klart å innhente til biblioteket.

Referanser som nå har pdf-filer lagt til vil ha en bindersmarkering til venstre for forfatternavnene.

Den vanligste årsaken til at EndNote ikke finner fullteksten, er at NTNU/St. Olavs ikke har abonnement på disse tidsskriftene. Noen ganger har vi imidlertid abonnement og det er tekniske årsaker til at EndNote ikke finner og/eller klarer å høste pdf-filene. I disse tilfellene må du finne og laste ned pdf fila selv og deretter legge den til referansen manuelt. Se også veiledningen «Tilgang til fulltekst av referanser i EndNote direkte via NTNUs tidsskriftportalserver (OpenURL Link)«.

Du finner flere veiledninger i bruk av EndNote via toppmenyen «EndNote og Zotero» på Fagsiden for medisin og helse. Ta kontakt med biblioteket hvis du har spørsmål knyttet til EndNote eller referansehåndtering.

 

Stikkord: , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det finnes 4 kommentarer

URL for tilbakesporing | Feed for kommentarer

 1. Hei
  Jeg gikk endnotekurs i 2017 og har versjon X7 på St. Olavs PCen. Jeg kommer ikke inn på endnote via moicrosoft Word for endnote lenger. er det noe som må oppdateres? Jeg har ikke brukt systemet på ca 8 måneder men trenger det igjen nå. Takknemlig for hjelp.

  • Jan Ove Rein sier:

   Nye StOlavsmaskiner (Pulse) har to versjoner av Word. Du må bruke Word for EndNote. Merk at hvis du åpner ei Wordfil fra filbehandler, blir feil Word åpnet. Du må åpne riktig Word fra menyen. Hvis dette ikke løser saken, må du kontakte Hemit for bistand.

 2. Valentina sier:

  Hi,

  I was wondering if there is a different procedure if I am connected using the VPN off campus. Is there a specific authentication URL I can use?

  Thanks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp