Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

En liten titt på EndNote 20 som rulles ut før jul

av 4. desember 2020 i UBrss med Ingen kommentarer
EndNote 20 har et helt nytt grensesnitt i forhold til tidligere versjoner.
EndNote 20 har et helt nytt grensesnitt i forhold til tidligere versjoner, men de fleste funksjoner vil være lett gjenkjennbar for erfarne EndNote-brukere.

EndNote 20 for Windows er lansert og vil i følge NTNU IT bli rullet ut på NTNUs datamaskiner 17. desember. Den nye versjonen har fått et nytt grensesnitt og her kommer en sniktitt på dette.

Er du utålmodig, blir den nye versjonen tilgjengelig  i Software Center på maskina di en uke før, for de som vil kjøre installasjonen selv tidligere. EndNote 20 er allerede tilgjengelig på https://software.ntnu.no for deg som har en ikke-administrert datamaskin. Ønsker du å oppgradere til EndNote 20 må du være klar over at den nye versjonen har er nytt grensesnitt som skiller seg fra det gamle på flere områder. Mange elementer er imidlertid fortsatt gjenkjennbare for en erfaren EndNote-bruker og det bør ikke by på problemer å ta i bruk det nye grensesnittet. Bibliotek for medisin og helse vil oppdatere sin EndNote-manual på Fagsiden for medisin og helse så snart som mulig [Oppdatering 17.12.20: Norsk og engelsk manual for EndNote 20 er nå tilgjengelig]. Det er usikkert når EndNote 20 for Mac foreligger.

EndNote 20 har en forbedret funksjon for åpning og bruk av PDF-filer.
EndNote 20 har en forbedret funksjon for åpning og bruk av PDF-filer.

Nye bibliotek som lages i EndNote 20 kan ikke åpnes i EndNote X9.2 eller tidligere versjoner, men kan åpnes i EndNote X9.3. Dette gjelder også for eldre bibliotek som åpnes og konverteres i EndNote 20. Bruker du EndNote på flere maskiner og har behov for å fortsatt åpne biblioteket i EndNote X9.2 på en av disse, bør du avvente med å oppgradere til EndNote 20 (eller X9.3).

EndNote 20 har fått en forbedret duplikatsjekk. Det er bl.a. mulig å aktivere DOI-nummer som et sjekkpunkt i "Preferences". Merk at duplikatsjekken nå aktiveres fra den nye "Library" menyen.
EndNote 20 har fått en forbedret duplikatsjekk. Det er bl.a. mulig å aktivere DOI-nummer som et sjekkpunkt i «Preferences». Merk at duplikatsjekken nå aktiveres fra den nye «Library» menyen.

Noen nyheter/endringer i EndNote 20:

  • Helt nytt grensesnitt og visning av referansene i biblioteket.
  • Noen undermenyer har skiftet hovedmeny. F.eks. er har vi fått en ny hovedmeny «Library» som nå inneholder duplikatsjekken og innlegging av tidsskriftliste (term list).
  • Online-søk i databaser fra EndNote er forbedret med forhåndsvisning av søkeresultatet og mulighet til å aktivt legge til de referansene man ønsker overført til biblioteket.
  • Ny plassering av snarveien for «Find Full Text».
  • Forbedret funksjon for åpning og redigering av PDF-filer.
  • Forbedret duplikatsjekk. Det er mulig å aktivere DOI-nummer som et sjekkpunkt i «Preferences».

Ta kontakt med Bibliotek for medisin og helse hvis du har spørsmål (post@bmh.ntnu.no).

EndNote 20 har et forbedret online søk i databaser fra EndNote (f.eks. søk i PubMed fra EndNote).
EndNote 20 har et forbedret online søk i databaser fra EndNote (f.eks. søk i PubMed fra EndNote).

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp