Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

St.Olavs-ansatte – hvordan få tilgang til litteratur

av 25. mars 2019 i UBrss med 2 Kommentarer
Nærbilde av anonym sykepleier som jobber på PC i klinisk setting
Foto: NTNU medisin og helse

Vi erfarer at ansatte ved St.Olav ofte har problemer med å få tilgang til artikler og andre ressurser som biblioteket har abonnement på. Her er en oversikt over noen av utfordringene og mulige løsninger.

Bruk nett for St.Olavsansatte

For å få tilgang til ressurser fra biblioteket må du være på ansattnettet på St.Olavs hospital. Mao får du ikke tilgang om du bruker Helse Midt-Norge sitt gjestenett (GjestenettHMN).

Ikke bruk Internet Explorer

Standard nettleser på St.Olav har inntil nylig vært Internet Explorer. Denne nettleseren er utdatert og medfører at brukere ofte vil oppleve å ikke få tilgang til for eksempel artikler i abonnement fra biblioteket. 

St.Olavs hospital er nå i ferd med å rulle ut Microsoft Edge på alle St.Olavs-PCer. Denne nettleseren vil ikke gi feil på tilgang til abonnement. 75 % av St. Olav PC-ene nå er oppgradert med Edge, så det er stor sjanse for å finne en PC med Edge i nærheten. Disse har også installert Google Chrome.

Dersom man benytter en ikke-oppdatert PC kan man be tilgangsbestiller i klinikken om å søke/be Hemit om å installere Chrome.

Bytt nettleser om du går via Kilden

Det er viktig å være oppmerksom på at virksomhetsportalen/Kilden ikke er kompatibel med den nye nettleseren Edge ennå. Det vil si at «forsiden» til St.Olav’s PC-ene vil kjøre på Internet Explorer – som altså gir feilmelding på en del tilganger.

For å komme rundt dette må du skifte over til en annen nettleser (manuelt) etter at du har klikket på en lenke fra virksomhetsportalen (for eksempel til Fagsiden vår eller PubMed).

Bruk PCer i biblioteket

Vi har tre St.Olav PC-er innerst i 3.etg, for ansatte og studenter i praksis ved St.Olavs hospital. Disse gir tilgang til Kilden, kompetanseportalen, Office 2010, PAS, ESQ og dynamisk utskrift. I tillegg har PC-ene fått installert Microsoft Edge og Google Chrome.

Alternativt kan du få et engangs brukernavn og passord i skranken ved å vise fram ansattkortet ditt. Dette gir tilgang til publikumsPC-er på NTNU-nettet i 24 timer. Merk at dette ikke gir tilgang til personlig område eller Kilden.

Få tilgang hjemmefra

Dersom ansatt har bærbar St.Olavs-PC (PULS-PC) og bruker denne hjemmefra på sitt private nett så har de i utgangspunktet ikke tilgang til ressurser fra NTNU. Det er mulig å laste ned VPN klient for tilgang.

For private enheter kan du laste ned og bruke programmet Ekstern sprint/Puls sprint, både til PC og mobil. I forbindelse med Corona-situasjonen har nå alle St. Olavs ansatte tilgang til denne tjenesten og det er ikke nødvendig å bestille tilgang. Veiledning ligger på siden Hemithjelp.

Ta kontakt

Ta kontakt med tilgangsbestiller og Hemit for installering av programvare.

For spørsmål om tilgang til artikler, tidsskrift mer mer kan du ta kontakt med Bibliotek for medisin og helse på post@bmh.ntnu.no 

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp