Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

E-bøker – for medisin og helsefag

Er du lei av å drasse rundt på tunge pensumbøker i medisin og anatomi? Eller har du kommet til biblioteket for å låne boka, men finner den ikke på hylla? Løsningen kan være enkel: Les boka på nett!

Som student og ansatt ved NTNU har du tilgang til mange e-bøker, disse kan du finne ved å søke i Oria.no. Google Scholar kan være nyttig for å finne artikler og enkeltkapitler, men gir deg ikke oversikt over hvilke e-bøker vi har tilgjengelig for deg. Velg «avansert søk» fra startsida til Oria før du søker, eller avgrens søket ved å velge «e-bøker» fra menyen til venstre (se illustrasjon under).

Skjermbilde Oria

Husk at du må være tilkoblet NTNU- eller St. Olavs-nettet (enten direkte på campus eller via VPN eller terminalserver) for å få tilgang til e-bøkene!

 

E-bøker for medisinstudiet

Her ved Bibliotek for medisin og helse har vi i samråd med fagmiljøet satset ekstra på å kjøpe inn et utvalg anbefalte bøker for medisinstudiet ved NTNU. Vi har lagd en oversikt over e-bøker for medisinstudiet – sortert på semester ­‑ slik at det skal være lett å finne fram for studenter og faglærere.

Collage e-bøker anatomi

Fordi det er ulike leverandører av disse e-bokpakkene varierer det litt hva du får tilgang til av nedlasting og utskrift. Noen leverandører gir deg mulighet til å laste ned og skrive ut hele boka, mens andre kan du bare laste ned enkeltkapitler av. Les vår veiledning om bruk av e-bokpakkene for mer informasjon. Tips oss gjerne om du oppdager feil på sidene våre, eller om det er andre bøker du vil at biblioteket skal kjøpe inn!

 

Anatomiske oppslagsverk

Husk at du også har tilgang på anatomiske oppslagsverk som Acland Anatomy og Anatomy &Physiology Online. (se skjermbilde under). Helsebiblioteket.no har for øvrig et nyttig, men litt mindre avansert anatomisk atlas på norsk. Du finner flere nyttige tips om ressurser; inkludert ordlister og medisinske apper på siden vår for studenter.

Skjermbilde Acland Anatomy

Vi kommer med flere innlegg om søketips og nyttige ressurser fra biblioteket her på bloggen utover høsten – både for studenter, forskere og klinikere. Følg med!

 

Stikkord: , , , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp