To gutter ser på globusen i 1760-utstillingen. Foto: Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet.

Fra 1760-utstillingen. Foto: Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet.

Nærbilde fra 1760-utstillingen. Foto: Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet.

1760 - Vitenskap i verdens utkant

STENGT TIL HØSTEN 2017:
På grunn av klargjøring for BODY WORLDS Vital hadde 1760 siste visningsdag 30. april. Utstillingen kommer tilbake høsten 2017.

Velkommen til Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS) anno 1760. Her vil du finne noen av Vitenskapsmuseets første samlinger av gjenstander, arter og bøker. Utstillingen inkluderer også hverdagslige gjenstander fra perioden.

DKNVS etableres i en nyskapende og spennende tidsperiode, der verdenssynet skifter fra middelalderens kirkedominans til opplysningstidens vitenskapelige revolusjon. Deler av utstillingen tar derfor for seg noe av bakgrunnen for dette skiftet, samt tidlige vitenskapelige ideer.

Det som begynte som et verk på tre volum om Norges og Danmarks historie har vokst til å bli samlinger på mangfoldige tusen objekter. Oppdag NTNU Vitenskapsmuseets lange historie og dets tidlige vitenskapelige samlinger.

Møt og bli kjent med biskop Johan Ernst Gunnerus, en av grunnleggerne og selve pådriveren for etableringen av det som skulle en dag bli til Vitenskapsmuseet.

Tue, 02 May 2017 09:49:57 +0200

Her finner du utstillingen:

Inngangspartiet til Gunnerushuset. Foto: Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet.

1760 - Vitenskap i verdens utkant står i 3. etasje i Gunnerushuset, NTNU Vitenskapsmuseet.

Utstillingen passer godt for:

Skoleopplegg:

Ja, for videregående skole.

Relatert:

Nettutstilling om Gunnerusherbariet

Om Olaus Magnus' kart, som det finnes en stor kopi i utstillinga

Vitenskapsmuseets utstillinger:

Se flere utstillinger, åpningstider og priser

Mandag stengt
Tirsdag – fredag: kl. 10.00 – 16.00
Lørdag – søndag: kl. 11.00 – 16.00

OBS: Pga forberedelser til BODY WORLDS Vital i juni, er mange av utstillingene i Gunnerushuset stengt. Se "utstillinger" for mer informasjon. Fra 1. mai er huset stengt - men sørsamisk utstilling og middelalderutstillinga i Suhmhuset er åpne.

Åpningstider under BODY WORLDS
Åpningstider på høytidsdager

» Arrangementer
» Kontakt oss