Karrieredager

Det arrangeres flere titalls karrieredager på NTNU. De aller fleste arrangeres av studentene selv, og de største trekker over hundre bedrifter og tusenvis av studenter. Karrieredager er en ypperlig måte å bli kjent med arbeidsgivere innen bransjer eller fagområder som interesserer deg.

 

Her finner du en søkbar oversikt over karrieredager på NTNU

 

Slik får du utbytte av karrieredager

Karrieredagene er gjerne din første mulighet som student til å treffe potensielle arbeidsgivere. Det er derfor viktig å stille godt forberedt ved å gjøre research på forhånd. Les programmet for karrieredagen og bli kjent med bedriftene som skal delta. Sett deg inn i hva virksomheten jobber med, og velg ut de arbeidsgiverne du er mest interessert i å treffe på forhånd.

Forbered spørsmål ut ifra researchen og benytt muligheten til å få nyttig informasjon fra de ulike arbeidsgiverne. Prøv å finne ut om bedriften har rekruttert fra din studieretning de siste årene og hvorfor nettopp disse kandidatene fikk jobben. Slik vil du få kjennskap til bedriftens kompetansebehov og  mulige veier til ansettelse. Husk at det å stille gode spørsmål viser du er motivert og har interesse for bedriften.

 

Eksempler på gode spørsmål du kan stille bedriftene:

•    Hva legger dere vekt på når dere ansetter nyutdannede?
•    Hvordan er en typisk arbeidsdag i selskapet?
•    Hvilke konkrete utfordringer og problemstillinger jobber dere med for tiden?
•    Hvordan foregår en eventuell rekrutteringsprosess?
•    Hvilke arbeidsområder vil være aktuelle for en med min bakgrunn og interesser?

Får du en god dialog med bedriften, vil det være naturlig at du får spørsmål tilbake. Da kan det være lurt å tenke på hvordan du vil presentere deg selv og din kompetanse. Hva er du spesielt god på? Hva er du interessert i?

Sørg også for å ha CV-en klar og en oppdatert LinkedIn-profil!

 

Har du noen år igjen på studiet?

Da kan du benytte karrieredager til å forhøre deg om muligheten for samarbeid om bachelor- eller masteroppgave. Spør gjerne også om bedriften ansetter studenter til deltidsjobber og sommerjobber, eller tilbyr praksisplasser for studenter.

Niche reference