Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

Anatomiske atlas og oppslagsverk

Acland Anatomy

Acland Anatomy inneholder en rekke videoer som viser anatomi og disseksjon på godt tilpassede preparater med naturlig farge på en pedagogisk måte. En forteller kommenterer disseksjonen og hva som vises, støttet av piler og tekst på videoen. Husk at du må være tilkoblet NTNU- eller St. Olavsnettet (eller bruke VPN) for å få tilgang.

NB! For tiden fungerer ikke Acland Anatomy normalt ved bruk av Firefox eller Explorer. Bruk derfor Chrome, Edge (Win 10) eller Safari (Mac).

Brukerveiledning for Acland Anatomy.

 

  

 

 

 

 

Anatomy & Physiology Online

Dette er en læringssressurs som gir deg innsikt i biologiske og kjemiske prosesser i kroppen. Den inneholder 19 moduler med gode 3D-bilder og interaktive modeller, korte animasjoner med kommentarer, illustrasjoner, kliniske «case studies» og mye mer. Husk at du må være tilkoblet NTNU- eller St. Olavsnettet (eller bruke VPN) for å få tilgang.

 

 

 

 

 

 

Visible Body

Nytt, oppdatert grensesnitt med flere funksjoner (sjekk demonstrasjonsvideoen)! Vi har tilgang til tre moduler i denne pakken, henholdvis Anatomy & Physiology, Human Anatomy Atlas og Muscle Premium. Prøv ulike nettlesere (f.eks. Mozilla Firefox) for å få bedre funksjonalitet.

Human Anatomy Atlas er en interaktiv 3D-modell av menneskekroppen, mens Muscle Premium fokuserer på musklene i kroppen mer spesifikt. Visuelt, intuitivt og lett å navigere I.

Appene til mobil og nettbrett finner du her.

Screenshot of Human anatomy atlas in Visible Body

 

 

 

 

 

 

Anatomisk atlas

Enkelt, norskspråklig anatomisk atlas fra Helsebiblioteket.no.

 

 

 

 

 

 

 

Closing the Gap

Gratis bilde- og videosamling for opplæring i sårlukking og sårskadebehandling. Inkluderer både basal og avansert suturteknikk.

 

 

 

 

Ordnett

ordnett

Felleskatalogen

felleskatalogen

Topp