Kategorier
Arrangement UBrss

EAHIL 2023: Workshop i Trondheim  

En internasjonal, helsebibliotekfaglig konferanse i Norge? Faglig påfyll og nettverksbygging kommer til Trondheim i 2023! 

European Association for Health Information and Libraries, bedre kjent som EAHIL, er en organisasjon som jobber for økt samarbeid, erfaringsutveksling og profesjonell utvikling blant ansatte i helsefaglige bibliotek. Hvert år avholder EAHIL et stort arrangement et eller annet sted i Europa, og nå er turen kommet til Trondheim, 12.-16. juni 2023. 

Etter drøye to år med pandemi, nedstenginger, og kun online konferanser tror vi at en workshop med aktiv deltakelse, diskusjoner og nettverksmuligheter er midt i blinken.  

Call for abstracts åpner i dag, 15.9 2022.
Se nettsiden eahil2023.org for mer informasjon.

Workshop 

EAHIL har annethvert år en konferanse og workshop, og NTNU Universitetsbiblioteket har fått æren av å arrangere en workshop. Workshopformatet er hittil blitt tolket litt forskjellig; noen ganger er det nesten umulig å skille det fra en vanlig konferanse, mens det andre ganger har vært nesten rendyrket workshop med kun gruppearbeid og videreutdanning. EAHIL 2023 blir nok en blanding av konferanseformatet og workshopformatet, og vi håper at det blir noe for enhver smak.  

Radical positive change agents 

Tittelen for vår workshop i 2023 er: «Radical positive change agents», er hentet fra et sitat av R. David Lankes:

“To be a librarian is not to be neutral, or passive, or waiting for a question. It is to be a radical positive change agent within our community.”

Vi ønsker å bruke Lankes’ sitat for å sette tonen for en workshop som ikke bare skal gi deltakerne nye ferdigheter og bli kjent med andre (selv om det er viktig): vi ønsker å inspirere deltakerne til å tenke nytt rundt sine roller og til å utvikle en ny filosofi for profesjonen. Vi er også sprekkeferdige med en nyhet om at Lankes’ sitat ikke er den eneste måten han kommer til å bidra til workshopen.

Programmet 

Lankes’ filosofi gjenspeiles også i undertemaene. Programmet er fremdeles under utarbeiding, men vi kan røpe at det blir temaer om nye roller for ansatte i helsebibliotek, maktforhold i vår sektor, mangfold, bærekraft, «open learning» i fysiske og digitale bibliotek, synlighet og gjennomslagskraft i profesjonen. Det blir tradisjonelle workshops, men også parallellsesjoner med foredrag, videreutdanningskurs – og selvfølgelig god mat, musikk og muligheter for å bli kjent med flere dyktige folk i vår sektor.  

Den internasjonale programkomiteen for EAHIL 2023 ønsker alle hjertelig velkomne til Trondheim! 

Av Idun Knutsdatter Østerdal

Spesialbibliotekar ved Bibliotek for medisin og helse. Jeg jobber med fysisk bibliotekplanlegging og forvaltning av areal, kommunikasjon, arrangement og markedsføring. Jeg har også ansvar knyttet til drift og utvikling av skrankefunksjon.

Legg igjen en kommentar