Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

Databasen SveMed+ legges ned

av 12. november 2020 i UBrss med 2 Kommentarer

Databasen SveMed+, som drives av Karolinska Institutet (KI), legges ned. Databasen er ikke blitt oppdatert i hele 2020. SveMed+ blir liggende åpen inntil videre, men det blir ikke gjort oppdateringer.

Dette betyr at den eneste nordisk-orienterte databasen som dekker tidsskrifter innen medisin og helse forsvinner. Store internasjonale referansedatabaser som Pubmed, Medline og Embase har lite/dårlig dekning av nordiske tidsskrifter. NTNU Universitetsbiblioteket’s katalog/søketjeneste Oria.no dekker en del av innholdet og
Google Scholar dekker også en del av innholdet.

Hjemmesiden til de enkelte tidsskriftene gir ofte mulighet til å søke i arkivet/tidligere årganger.
Liste over tidsskrifter som ble indeksert i SveMed

SveMed+ gir mulighet til å gjøre et spisset søk innen helsefag i mange nordiske tidsskrifter samtidig. Det kan være relevant når norske eller nordiske aspekter for eksempel innen kultur, organisasjon(av helsevesen/samfunn) er viktig for problemstillingen.

Informasjon fra Karolinska institutet

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det finnes 2 kommentarer

URL for tilbakesporing | Feed for kommentarer

1. Morten Øien sier:

Hvis dette er en viktig nordisk ressurs, hvorfor tilbyr ikke NTNU KI å overta denne databasen? Noen burde i det minste vurdere dette på norsk side. Det er jo ikke slik at det samlet sett ikke finnes ressurser i norsk UH-sektor til å ta på seg et slikt løft.

• Katrine sier:

Takk for ditt engasjement. Det har vært et initiativ med utspring i Helsebiblioteket, Folkehelseinstituttet og Norsk bibliotekforening gruppe for Medisin og Helsefag. Dessverre har NTNU Universitetsbiblioteket ingen mulighet til å ta over denne databasen. Vi er i en situasjon med årlige budsjettkutt der det er lite mulighet til nyanskaffelser.
      Så har du jo helt rett i at det hadde vært rimelig med et nordisk «spleiselag» her. Databasen har høy bruksstatistikk i følge KI.