Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

PubMed i ny drakt

av 26. november 2019 i Databaser, Forskning, UBrss med Ingen kommentarer

I løpet av våren kommer PubMed i ny drakt. Du kan allerede nå teste ut det nye grensesnittet til PubMed. I dette innlegget gir vi en kort introduksjon til de viktigste endringene.

Det nye grensesnittet er visuelt ryddigere, med framhevet søkefelt og bedre tilpasning for bruk på mobil og nettbrett enn tidligere. Det er gjort noen forbedringer i søkealgoritmene, men dette påvirker ikke måten du søker i PubMed på. Ellers er det meste av dagens funksjoner og muligheter i PubMed videreført i den nye versjonen. 

Skjermdump av startside på nye PubMed

Du søker i nye PubMed på samme måte som tidligere og får ei treffliste over søk. Trefflista har imidlertid nytt design som gir bedre tilgang til avgrensningsfilter, lagring og andre funksjoner. Vær oppmerksom på at trefflista nå sorteres automatisk etter relevans («Best match»). Dette er ok hvis du rask skal finne noen gode artikler innen et tema. Vi anbefaler derimot å endre sorteringen til «Most recent» i forbindelse med systematisk søking for å få en kronlogisk treffliste og bedre kontroll over søket (se eksempel under)

Skjermdump av treffliste i det nye grensesnittet til PubMed

I skrivende stund er de fleste funksjonene på plass i nye PubMed, Du finner disse under «Save», «Email», «…» og «tannhjulet». Muligheten til å ha en personlig område på PubMed er også på plass, men foreløpig er det ikke mulig å kjøre lagrede søk og åpne artikler i samlinger (collections) i det nye grensesnittet. Ønsker du å bruke disse funksjonene, må du velge dagens PubMed. Vi antar imidlertid at disse funksjonene vil være på plass i løpet av kort tid.

NB! Går du til nye PubMed via banneret som kommer opp i gamle PubMed, mister du koblingen til våre abonnement (NTNU-knappen). Bruk i stedet våre lenker til nye PubMed på fagsiden.

Ønsker du vite mer om det nye grensesnittet, kan du sjekke vår oppdaterte veiledning i bruk av nye PubMed. Sjekk også opptak fra vårt lynkurs tirsdag 26.11.19: Nye pubMed – en oversikt [Ca. 30 minutter].

Ta kontakt med biblioteket hvis du har spørsmål.

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp