Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

Helsebiblioteket bør styrkes

Helsebiblioteket.no er en fellesskapsløsning som sikrer systematisk arbeid med kvalitet og pasientsikkerhet. Nå krever flere bibliotekorganisasjoner i Norge at tjenesten må styrkes.

Dette er helt i tråd med stortingsmeldingen «God kvalitet – trygge tjenester«. Tjenesten bør styrkes med 10 millioner, krever Bibliotekarforbundet, Norsk bibliotekforening og NBFs spesialgruppe for medisin og helsefag i en felles henvendelse som ble oversendt Stortingets helse- og omsorgskomité for noen dager siden.

«Siden 2016 har Helsebiblioteket.no fått reduserte budsjetter som har medført 30 % kutt i bemanning. Det ligger an til et kutt i budsjettet for 2019 på ytterligere 2,3 millioner kroner, som i praksis betyr at tilbudet blir redusert med 206 internasjonale tidsskrifttitler. Kuttet rammer først og fremst personell i primærhelsetjenesten og sykehus som ikke er tilknyttet et universitet.» skriver Bibliotekarforbundet på sine nettsider.

Les omtale av saken og brevet som ble oversendt komitéen.

 

 

 

Stikkord: , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp