Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

Nyttige fagressurser for nye studenter

av 11. september 2018 i UBrss med Ingen kommentarer

Biblioteket kan tilby mye mer enn papirbøkene på hylla. Vi gir deg tilgang til en rekke elektroniske fagressurser som e-bøker, anatomiske atlas, ordbøker m.m.

Felles for alle disse ressursene er at du finner dem samlet på Fagside for medisin og helse. Husk at du må være tilkoblet NTNU-nettet (direkte eller via VPN) for å få tilgang til ressurser vi abonnerer på.

Elektroniske bøker

Biblioteket gir deg tilgang til den elektroniske versjonen av mange av de mest populære lærebøkene innen medisin. Du finner de mest aktuelle ebøkene for medisinstudiet på siden «Anbefalte e-bøker for medisinstudiet» eller du kan søke etter bøker eller e-bøker i Oria. Husk at e-bøkene har en rekke funksjoner som du kan benytte hvis du lager deg en personlig bruker på de ulike e-bokplattformene. Du kan søke, zoome ut og inn, merke tekst, legge på notater og sette inn bokmerker. De fleste utgiverne tillater at du laster ned boka til bruk uten nettilgang, men dette krever som regel at du må laste ned et eget program for dette. Ikke glem at e-boka er tilgjengelig 24/7!

Elektroniske anatomiatlas og oppslagsverk

Visible Body er vårt nye anatomiatlas som inneholder fem moduler; Anatomy & Physiology, Human Anatomy Atlas, Anatomy & Function, Physiology Animations og Mucle Premium. Human Anatomy Atlas er en interaktiv 3D-modell av menneskekroppen med mange muligheter til interaktiv bruk (nå også med en ny, avansert «Cross Sections» modul), mens Muscle Premium fokuserer på musklene i kroppen mer spesifikt og bl.a. hvordan disse er innvolvert i ulike bevegelser. Modulen Anatomy & Physiology har en mer fysiologisk vinkling og fungerer greit som en introduksjon til fysiologiske tema. Men er du interessert i fysiologi for medisinstudiet anbefaler vi heller ressursen Anatomy & Physiology Online, som er beskrevet nedenfor. Physiological Animations er en ny modul høsten 2018 som inneholder et videooppslagsverk med 3D animasjoner innen fysiologi og patologi. Du kan lage din egen bruker og legge inn egne notater og ta tester for å sjekke kunnskapsnivået ditt i de ulike modulene. Modulene i Visible Body er også tilgjengelig som egne app’er som gjør at du kan bruke disse ressursene utenfor NTNU-nettet.

Acland Anatomy inneholder en rekke videoer som viser anatomi og disseksjon på godt tilpassede preparater med naturlig farge – på en pedagogisk måte. En forteller kommenterer disseksjonen og hva som vises, støttet av piler og tekst på videoen. Det er mulig å laste ned en skriftlig versjon av informasjonen som gis i videoene. Lager du en personlig bruker og logger på kan du teste deg selv med quiz som følger med databasen. Acland Anatomy er en fin ressurs for å forberede seg til oppgavene på disseksjonssalen.

Anatomy & Physiology Online er en elektronisk læringssressurs som gir deg en grundig innsikt i biologiske, fysiologiske og kjemiske prosesser i kroppen. Den inneholder 19 moduler med gode 3D-bilder og interaktive modeller, informative tekster, korte animasjoner med kommentarer, illustrasjoner, kliniske «case studies», tester, og mye mer. Det er mulig å laste ned informasjon som pdf-filer, samt laste ned bilder og figurer.

Legemiddelinformasjon

legemiddelinfo

Felleskatalogen og Norsk elektronisk legehåndbok er viktige informasjonskilder for legemidler, bivirkninger o.l. Begge er gratis tilgjengelig på nettet. Merk at Felleskatalogen utgis av legemiddelindustrien, mens Norsk elektronisk legehåndbok utgis av Foreningen for utgivelse av Norsk legemiddelhåndbok der et faglig selvstendig redaksjonsutvalg har ansvaret for det faglige innholdet.

Eletroniske ordbøker

ordnett.no

Biblioteket kan tilby Ordnett, som inneholder en rekke av Kunnskapsforlagets blå ordbøker. I tillegg til ordinære ordbøker finner du her også Medisinsk ordbok, Engelsk-norsk medisinsk ordbok og Oxford Concise Medical Dictionary.

Oppgaveskriving

VIKO på Innsida gir deg hjelp til oppgaveskriving.

 

Ta kontakt med biblioteket hvis du har spørsmål knyttet til våre elektroniske fagressurser.

 

Lykke til med studiene!

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp