Ocean Space Race

Kampen om å mestre havrommet!

- Ocean Space Race

Video

Påmelding

Kontakt oss

Info om rapporten

Bakgrunnen for Ocean Space Race

Hva er Ocean Space Race?

Ocean Space Race er en konkurranse med fire konkurranseklasser. Klasser fra videregående skole med faget teknologi og forskningslære, samt datateknologi og elektronikk i hele landet kan delta. Institutt for marin teknikk og Sintef Ocean inviterer videregående skoler fra hele landet til konkurranse i Trondheim i mars måned.
Om konkurranseklassene

Hva er opplegget?

Elevene gjør en gruppeoppgave på skolen. Elevene bygger enten en båt, en vindturbin, en forskningshavbøye eller noe selvvalgt. Kunnskapene i matte, fysikk, koding, elektronikk og materialteknologi utvikles gjennom oppgaven. Gruppa får også trening i planlegging, gjennomføring, samarbeid og rapportskriving - og en tur til Trondheim! NB: Vi tilbyr kurs til lærere gjennom NTNUs skolelaboratorie.

Hvorfor Ocean Space Race?

Målet med konkurransen er at flere ungdommer skal forstå mer om havet - havmiljøet, havets krefter og verdiskapingen som foregår i havet. Elevene får bryne seg på ingeniørvitenskapelige oppgaver, og gjennom det kjenne etter om de har lyst til å studere ingeniørfag generelt og marin teknikk spesielt. Et delmål er å få flere jenter til å velge sivilingeniørstudier.
Om havets tiår (Havforskningsinstituttet)