Ocean Space Race

Kampen om å mestre havrommet

Ocean Space Race settes på pause - det blir ikke konkurranse i mars 2024.

Ocean Space Race settes på pause - det blir ikke konkurranse i mars 2024.

Hvorfor bli med i Ocean Space Race?

Hvorfor bli med i Ocean Space Race?

Endringer i konkurranseklasse vindturbin og havforsker

Endringer i konkurranseklasse vindturbin og havforsker

Ocean Space Race er i stadig utvikling. Vi jobber mot at vindturbinklassen gjøres om til flytende konstruksjoner. Det vil også bli noen justeringer i havforskerklassen. 

Påmelding

Kontakt oss

Info om rapporten

Om reisestøtte

Reisestøtten per hode har vanligvis vært på 400 kroner. Se mer info nederst på påmeldingssiden.

Bakgrunnen for Ocean Space Race

Hva er Ocean Space Race?

Institutt for marin teknikk ved NTNU og Sintef Ocean inviterer videregående skoler til en nasjonal konkurranse med fire konkurransegrener hvert år. Klasser med faget teknologi og forskningslære (TOF), klasser som tar yrkesfaglig linje med datateknologi og elektronikk, samt klasser med fysikk, matte og geofag kan delta. Konkurransen foregår en dag i Trondheim i mars måned.
Om konkurranseklassene

Hva er opplegget?

Elevene gjør en gruppeoppgave på skolen. De bygger enten en båt, en vindturbin, en forskningsbøye eller noe selvvalgt. Kunnskapene i matte, fysikk, koding, elektronikk og materialteknologi utvikles gjennom oppgaven. Gruppa får også trening i planlegging, gjennomføring, samarbeid og rapportskriving - og en tur til Trondheim! NB: Vi tilbyr kurs til lærere som ønsker at skoleklassen skal delta gjennom Skolelaboratoriet til NTNU.
Om Skolelaboratoriet

Hvorfor Ocean Space Race?

Målet med konkurransen er at flere ungdommer skal forstå mer om havmiljøet og innsjøer, havets krefter og verdiskapingen som foregår i havet. Elevene får bryne seg på ingeniørvitenskapelige oppgaver, og gjennom det kjenne etter om de har lyst til å studere ingeniørfag generelt og marin teknikk spesielt. Et delmål er å få flere jenter til å velge sivilingeniørstudier.
Om havets tiår (Havforskningsinstituttet)

Innovativ husbåt imponerte NTNU-ingeniører

Innovativ husbåt imponerte NTNU-ingeniører

Vinnerlaget Havkattene fra Bergen katedralskole
Vinnerlaget Havkattene fra Bergen katedralskole. Foto: Kai T. Dragland/NTNU

Over 170 elever konkurrerte under Ocean Space Race 2023, en årlig havforskningskonkurranse i regi av NTNU og SINTEF Ocean. Havkattene fra Bergen Katedralskole var laget som stakk av med førsteplassen for sin innovative båtløsning i åpen klasse.

Se flere bilder fra Ocean Space Race 2023


Logoer

ntnu institutt for marin teknikksintef