Ocean Space Race

Kampen om å mestre havrommet!

- Ocean Space Race

Video

Om reisestøtte

Reisestøtten per hode i Ocean Space Race er økt! Se mer info nederst på påmeldingssiden.

Påmelding

Kontakt oss

Info om rapporten

Bakgrunnen for Ocean Space Race

Hva er Ocean Space Race?

Institutt for marin teknikk ved NTNU og Sintef Ocean inviterer videregående skoler til en nasjonal konkurranse med fire konkurransegrener hvert år. Klasser med faget teknologi og forskningslære, og klasser som tar yrkesfaglig linje med datateknologi og elektronikk kan delta. Konkurransen foregår en dag i Trondheim i mars måned. Equinor er hovedsponsor i 2023.
Om konkurranseklassene

Hva er opplegget?

Elevene gjør en gruppeoppgave på skolen. De bygger enten en båt, en vindturbin, en forskningshavbøye eller noe selvvalgt. Kunnskapene i matte, fysikk, koding, elektronikk og materialteknologi utvikles gjennom oppgaven. Gruppa får også trening i planlegging, gjennomføring, samarbeid og rapportskriving - og en tur til Trondheim! NB: Vi tilbyr kurs til lærere som ønsker at skoleklassen skal delta gjennom NTNUs skolelaboratorie.

Hvorfor Ocean Space Race?

Målet med konkurransen er at flere ungdommer skal forstå mer om havet - havmiljøet, havets krefter og verdiskapingen som foregår i havet. Elevene får bryne seg på ingeniørvitenskapelige oppgaver, og gjennom det kjenne etter om de har lyst til å studere ingeniørfag generelt og marin teknikk spesielt. Et delmål er å få flere jenter til å velge sivilingeniørstudier.
Om havets tiår (Havforskningsinstituttet)

Logoer

ntnu institutt for marin teknikkequinorsintef