Fagressurser, nyheter og tips til oppgaveskriving og litteratursøk

Lokal musikkhistorie

av 13. desember 2016 i Diverse, UBrss med Ingen kommentarer

Sjelden har det kommet ut så mye lokal musikkhistorie på en gang. Jan Ditlev Hansen har forfattet boka «Jazz ved Nidelven», som er en omfattende, detaljert, informativ og rikt illustrert bok som det skal bli spennende å dykke ned i. Den er en koloss av ei bok som ruver i bokhylla ved siden av den litt mindre og tynnere, men ikke mindre interessante «Jazzå? : myter og humor i norsk jazz». Hysterisk morsomme og underfundige historier – fortalt av musikerne selv. Gustav Kramer, Petter Pettersson og Bjørn Stendahl har samlet og redigert innholdet.

Tidligere direktør ved Ringve, Peter Andreas Kjeldsberg, har skrevet «Historien om Ringve museum». En viktig dokumentasjon fra Ringves indre liv skrevet av en som har tilbrakt hele sitt yrkesaktive liv der!

Alle disse bøkene er omtalt i ulike fora, men litt mindre kjent er alle notene som jevnlig utgis med musikk av lokale komponister. Her representert ved Ståle Kleiberg og Åge Aleksandersen.

Skal du spille kammermusikk av Kleiberg, så finner du altså notene, iallfall på mye av det han har komponert, på Musikkbiblioteket. Er du lei av sammenkomster der noen med kassegitar prøver å dra i gang allsang med Bilde tå’n Ivers, og nesten ingen kan versene? Nå har Åge gitt ut sangen sammen med andre låter i et hendig notehefte! Melodilinje, besifring og tekst! Er også til utlån, og husk at det er lov å kopiere noter til privat bruk i lukket lag.

Nye utgivelser

Siden det snart er jul, og vi er i mimrehjørnet, så anbefaler jeg et TV-program fra 1. juledag 1967! Den legendariske Sten Broman leder musikkspørreleken Kontrapunkt.
Et program som «alle» så på uansett om de kunne noe om klassisk musikk eller ikke. De siste årene som programmet ble laget, konkurrerte de nordiske landene mot hverandre, men i dette programmet var det Götaland mot Nordafjelske. På laget Nordafjelske er to av deltakerne fra de to lærestedene som etter hvert ble NTNU Institutt for musikk, nemlig Norunn Illevold Giske og Per Hjort Albertsen. Midt i programmet får vi også høre fiolinspill fra morgendagens 80-års jubilant, Arve Tellefsen.

 

 

Frida Kristine Røsand er fagansvarlig for musikk og leder for Musikkbiblioteket

Stikkord: , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: Frida Kristine Røsand er fagansvarlig for musikk og leder for Musikkbiblioteket .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp