Publikumsarrangement i Ringve botaniske hage – høst 2023

Publikumsarrangement i Ringve botaniske hage – høst 2023

– Alle arrangement i hagen er gratis

 

 

Mann står foran løkhagenFredag 25. august kl.17

Åpning av Løkhagen

Løk var viktig matressurs for vikinger, ga navn til "det stinkende stedet" Chicago og kan hindre brann. Dette og mye mer kan du høre Stephen Barstow fortelle om på åpningen av Løkhagen. Med sine 100 arter og sorter, er det mange spennende historier fra hele verden knyttet til Løkhagen. 
Velkommen!
Løkhagen ligger i hagens skråning mot nord, ved siden av Renessansehagen. 
 

Bilde med illistrasjonLørdag 2.9 kl. 11 og 13
Søndag 3.9 kl. 11 og 13

Babyopera med Teater Fot

Sommerfrø er tredje del av Operafrø, en babyopera skapt for de aller yngste barna, av og med Teater Fot i samarbeid med trær og frø i Ringve botaniske hage, og med Ringve Musikkmuseum. 
Billetter til arrangementet fås her: Teaterfot.hoopla.no

 

Banner for hagefestSøndag 10.september kl. 11-15

HAGEFEST for naturmangfold og bærekraft 

Det gode liv i hagen skal være et godt liv for mange organismer - i tillegg til for oss mennesker. Med både stelte bed og frittvoksende eng, trær & busker, sol & skygge, så vil et stort mangfold av dyr og planter trives. 
På denne hagefest-søndagen, som markerer Ringve botaniske hages 50-årsjubileum, kan besøkende bli kjent med mangfoldet av natur som har tilhold på Ringve og i Trondheim.
Du vil også få supergode tips til miljø- og klimavennlig hage, bærekraftig dyrking på lite areal, hvordan du kan gi bedre forhold for insekter og fugler i hagen, hva du kan spise av ville vekster og sopp, hvilke arter vi ikke vil at skal spre seg og hvordan du kan bli kvitt dem, hvordan du kan overvintre knoller og ta stiklinger og mye mer. 
0
Det blir presentasjoner, quiz, aktiviteter, demonstrasjoner, smaksprøver, natursti, snekring av fuglekasser og kafé. 

Kl. 11.15   Jubileumstale
Kl. 14.00   Urban hage: Planteglede på lite areal

Arrangementet passer godt for barn.

 

 

Rogn ligger pent på en pallOnsdag 27. september kl. 18

Historisk gårdsvandring på Ringve

Ringve har en lang og spennende gårdshistorie, som en av Lades flotte lystgårder. Denne kvelden ser vi på rester og ruiner i landskapet på Ringve som peker tilbake på tidligere aktivitet på gården. Vilde Værness viser oss Ringves skjulte kulturminner på denne vandringen. Møt på tunet på Ringve kl. 18.