Varsel

Velkommen tilbake til NTNU Vitenskapsmuseet!

 

Antallbegrensning ved skole- og barnehagebesøk

Vi har igjen gleden av å invitere skole- og barnehagegrupper inn i NTNU Vitenskapsmuseet. På grunn av antallbegrensninger må imidlertid ALLE skole- og barnehagegrupper bestille tidspunkt. Dette gjelder både for grupper som ønsker formidling eller om dere bare vil gå og se dere rundt på egen hånd. Skoler og barnehager melder seg på ved å kontakte oss på skoletjenesten@vm.ntnu.no. Generelle henvendelser rettes til ekspedisjonen: 73 59 21 60.

Ved enkelte anledninger kan besøkende oppleve ventetid for å komme inn på museet dersom antallet besøkende da vil overstige smittevernsbegrensningene. Vi ber om forståelse for dette.

Mere info om åpning og smitteverntiltak finner du her.

Heis ute av drift

Heisen i Gunnerushuset på NTNU Vitenskapsmuseet skal skiftes ut, og er derfor ute av drift i ukene 30 til 46. Det vil medføre at publikum som er avhengig av heis, kun vil ha mulighet til å se utstillingene i 1. etasje og middelalderutstillingen i Suhm-huset. 

Selv om det foregår arbeid med heisen vil garderobe, toaletter og alle våre utstillinger være tilgjengelig via trappoppgang. HC-toalett med stellebord er tilgjengelig i Suhm-huset. Byggeprosessen kan medføre noe støy til tider. Vi beklager ulempene dette skaper.

Arrangement i hagen våren 2020

Arrangement i hagen våren 2020

 

 

Søndag 14. juni: Åpen dag i hagen - AVLYST!

Foto: Vibekke Vange. NTNU Vitenskapsmuseet Årets triveligste søndag for barn og voksne.

Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, «Spør en gartner», kafé, og stands om planter og dyr av «grønne» foreninger.

Arrangør: Ringve botaniske hage og hagens venneforening.

Ved hagens veksthus, inngang Lade allé 58, kl. 11-16.

 

 

Onsdag 3. juni: Blanda drops i Ringve botaniske hage - AVLYST!

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetBli med hagens leder Vibekke Vange på en vandring i hagens anlegg.

Vi ser på hva som er under utvikling i hagen, og det som blomstrer på vår vei.


Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

Onsdag 27. mai: «Hjemme hos»-besøk til fuglekassene - AVLYST!

Foto: Otto FrengenSammen med Otto Frengen besøker vi hagens fuglekasser og ser hvem som bor der av store og små. Passer fint for barn. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Søndag 24. mai: Tre som klinger - AVLYST!

Bli med på en omvisning i hagen og på musikkmuseet der vi ser på trærne i naturen, og følger deres vei til et klingende instrument. Omvisningen er et samarbeid mellom Ringve Musikkmuseum og Ringve botaniske hage.

Møt på tunet på Ringve kl. 14.

 

Onsdag 6. mai: Vårvandring i Ringve botaniske hage - AVLYST!

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetSe hva våren har å by på av løkblomster, blomstrende trær og andre livskraftige planter som har kommet opp etter vinteren. Bli med gartner Steinar Gagnås på denne vandringen, som starter på tunet på Ringve kl. 18

 

 

Onsdag 22. april: Trær uten klær - AVLYST!

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetPå sommeren gjenkjenner vi løvtrær på bladenes utseende. Men hvordan skille de ulike treslagene i vinterhalvåret? Farge og struktur på barken, knoppenes utseende og lukt – mange sanser må tas i bruk for å bestemme hvilket tre vi har foran oss. Bli med botaniker Egil I. Aune på vandring og lær triksene! Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Søndag 26. januar kl. 11-14: Familiedag: Fugle-tema

Foto: Bård Skavlan, NTNU VitenskapsmuseetMating av fugl er en både hyggelig og nyttig aktivitet! Besøk fuglefôrings-stasjonen og lag fuglemat i samarbeid med Norsk Ornitologisk Forening. Du kan også få vite mer om den store hagefugl-tellingen som går av stabelen denne helgen, samt bryne deg på en fugle-quiz. Velkommen!

Kl. 12 og 13: Vandring til hagens fuglefôrings-stasjon.

Passer fint for barn. Arrangementet foregår i hagens administrasjonsbygg, Lade allé 58.

 

Onsdag 18. mars: Fugl i kasser & fuglekasser - AVLYST!

Foto: Reidun Mork, NTNU VitenskapsmuseetVi ser på hvordan fuglekassa skal utformes til ulike fugler, og hva som er viktig ved oppheng av fuglekasser.

Fuglekasse-verksted.

I samarbeid med Norsk Ornitologisk Forening, Trøndelag.

Passer fint for barn. Møt på tunet på Ringve kl. 18.


Tidligere arrangement