Hjem - Felleskonferansen

Felleskonferansen 2023 arrangeres digitalt
Torsdag 26. januar 2023
kl. 08:30‐15:30
Påmeldingen er nå lukket
Se opptak fra konferansen
Opptakene legges ut i den digitale portalen under "Presentasjoner og opptak" så snart de er ferdig tekstet. (Gjeldende krav til universell utforming.) Presentasjonene blir liggende i portalen i 30 dager fra de er lagt ut. Påmeldte deltakere vil motta varsel pr. e-post når tekstet opptak er publisert i portalen.
Konferansen gjennomføres digitalt den 26/1-23. Deltagerne får tilgang til alle forelesninger i 30 dager etter konferansen. Dersom du ønsker kursbevis, må du delta på konferansedagen.
Målgruppe
Hovedmålgruppa er ansatte i spesialisthelsetjenesten innen psykiatri, habilitering og somatikk, men konferansen kan være aktuell også for kommunal helsetjeneste, brukerorganisasjoner og andre interesserte.
Tema
Tema for konferansen er hva vi ser og hva vi gjør i møte med ungdom og unge voksne med ADHD, autisme eller Tourettes syndrom. Hva er spesielt med overgangen til voksenlivet?
Aktuelle tema er de gode overgangene, hva er spesielt for unge med nevroutviklingsforstyrrelser, hvilke utfordringer møter de og hvilke behov har de og hvordan går det med dem, og gode eksempler på tiltak og tilrettelegging i klinikker, skole, utdanning og arbeid.
Godkjenning av konferansen
Konferansen søkes godkjent av Psykologforeningen, Legeforeningen, Sykepleierforbundet og Norsk fysioterapiforbund. For å få godkjente timer må du delta på konferansedagen.
- Norsk Fysioterapeutforbund godkjenner konferansen med 7 timer.
- Legeforeningen godkjenner med 6 timer valgfritt kurs Barnesykdommer, Barne- og ungdomspsykiatri, Fysikalsk medisin og rehabilitering og Nevrologi.
- Psykologforeningen godkjenner 7 timer for psykologspesialister.
- Vi venter svar fra flere mulige godkjennere. Listen oppdateres ettehvert som nye godkjenninger kommer til.
Hovedinnledere:
Per Normann Andersen
"Livskvalitet og daglig fungering hos unge voksne med ADHD og autisme. Resultater fra en 10-års oppfølgingsstudie (LINEUP – Lillehammer neurodevelopmental follow-up study)"