Status message

Want to share an event at NTNU Bridge? Tip us at kontakt@bridge.ntnu.no

Roboter som skriver kampreferater, børsrapporter og trafikkmeldinger – sånn at du slipper og kan bruke tida di på artigere journalistiske oppgaver. Det høres ut som science fiction, men robotene er faktisk i ferd med å innta norske redaksjoner.

Hva kan vi bruke roboter til, hva må til for at de skal virke godt, og hva kan de ikke gjøre for oss? Robotjournalistikk er tema for Norwegian Online News Associations (NONA) aller første møte i Trondheim, i samarbeid med NxtMedia.

* Magnus Aabech, sportsredaktør i NTB, forteller om nyhetsbyråets splitter nye robot som skriver fotballreferater og hvordan de har utviklet den.

* Jari Bakken, utvikler i VG, deler sine erfaringer fra å lage «roboten» som lot avisa lage 428 ulike artikler om kommunenes økonomi og gjeld.

Tid: Mandag 18. april 17-18:30

Sted: Nova Hotell kurs og konferanse

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Meld deg likevel på her, så vi har oversikt: https://nxtmedia.hoopla.no/sales/robot/

NxtMedia er et nettverk for innovasjon med hovedvekt med medie-teknologi. Med partnere som Adresseavisen, NTNU, Mediebedriftenes Landsforening, Trønder-Avisa, NRK og en rekke andre medie- og teknologi-selskaper. NxtMedia er en medlemsforening, utviklet gjennom Innovasjon Norges næringsklyngeprogram Arena. Primært jobbes det med arrangementer som NxtMedia Conference, DigIT, frokostmøter og seminarer, og prosjektutvikling innenfor blant annet anbefalingsteknologi, datajournalistikk og opplevelsesteknologi. NxtMedia har hovedbase i Trondheim, men har også en rekke nasjonale og internasjonale partnere.


Norwegian Online News Association (NONA) er en bransjeforening som jobber for digital journalistikk og nettmedier i Norge.

Target
Students
Date
Place
BW Nova Hotell Kurs og konferanse Cicignons Plass, 7011 Trondheim, Norway