Kategorier
Ukategorisert

ØK-nytt uke 50 og god jul!

Da nærmer vi oss juleferie etterhvert! Julelunsjer og julebord er stort sett avviklet, og noe stort og smått av aktiviteter gjenstår de siste dagene. Vi har jobbet mye med campus de siste ukene, med å lage et tilsvar til Statsbyggs byggeprogram som vi ikke er særlig imponert over i forhold til vår klynge. Svaret ble sendt i går, med tydelig beskjed om hvor mange kvadratmeter vi trenger til arbeidsplasser, læringsareal, spesialareal og så videre. Fortsettelse følger i januar. Takk til stor innsats fra klyngebrukergruppens medlemmer!

Onsdag deltok jeg på en veldig hyggelig seremoni, der de 16 nye meritterte underviserne fikk heder, ære, diplom og blomster. En av dem var Roger Sørheim fra IØT:

Rektor Anne Borg, Roger Sørheim og prorektor for utdanning, Marit Reitan

Mandag 19. desember legger Skatteutvalget fram sin innstilling. Utvalget ledes av professor i samfunnsøkonomi hos oss, Ragnar Torvik. Skatteutvalget ble satt ned av Solberg-regjeringen i juni 2021, med mandat å foreta en helhetlig vurdering av skattesystemet i lys av nasjonale og internasjonale utviklingstrekk.  Støre-regjeringen har gitt utvalget et tilleggsmandat som omfatter hvordan skattesystemet kan bidra til omfordeling. – Det har vært et tidkrevende og omfattende arbeid, sier Ragnar Torvik.  -Skattesystemet har grunnleggende påvirkning på nasjonaløkonomien og rammebetingelsene til velferdsstaten, så vel som for næringslivet og den enkelte skattebetaler. Det har gjort dette til et usedvanlig givende arbeid, sier Torvik som mandag overleverer utredningen til finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Fremleggelsen starter kl 10, og kan følges digitalt på Finansdepartementets nettside.

Da gjenstår det bare å ønske alle ØK-nytts faste lesere en riktig god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *