Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 47 og 48

av 27. november 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei, og god fredag! Denne uka arrangerte vi en digital BØA-dag, om hvordan det går med det felles bachelor-programmet på tvers av tre campus. Mitt inntrykk fra å delta på mesteparten er at dette går bedre og bedre, og vi lærer mye her vi kan ta med til annen faglig integrasjon fremover.

Er det lønnsomt for en bedrift å legge om til bærekraftig produksjon? Ja, antakelig ofte, konkluderer forskere ved NTNU, nærmere bestemt stipendiat Fanny Hermundsdottir på IØT, som har en sak i Gemini hvor hun har sett på lønnsomheten for bedrifter som legger om til bærekraftig produksjon: https://gemini.no/2020/11/bedrifter-kan-tjene-pa-baerekraftig-omlegging/

Regjeringen har oppnevnt nye medlemmer til Teknologirådet. De to fra NTNU i perioden 2020-24 er Morten Breivik fra IE-fakultetet (kybernetikk) og Aris fra fagseksjonen på Gjøvik. Gratulerer så mye, Aris! Les her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nytt-teknologirad-for-2020-2024/id2787178/

Som alt annet for tiden ble også doktorpromosjon digital i år. Det ble gjennomført i form av en video vi spilte inn med dekaner og rektorat, og personlige hilsener til hver av de 384 nyutnevnte PhD-ene. Se omtale og opptak her: https://www.universitetsavisa.no/nyheter/2020/11/27/Her-kan-du-se-opptaket-av-digital-doktorpromosjon-23069741.ece

I neste uke har vi to disputaser, og enda en før julen ringer inn. Jeg kommer tilbake til omtale av disse så snart jeg har fått bilder fra begivenhetene.

Da håper jeg alle får en fin helg! Det blir smått med sosiale treffpunkt for tiden, men vi får kose oss hjemme, og håpe på bedre tider.

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp