Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 37

av 11. september 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Universitetsavisa har gående en artikkelserie om ARK, Arbeidsmiljøundersøkelsen som ble gjennomført i november i fjor. De kommer til å skrive mange artikler om temaet, hvorav de første ble publisert i går. Den første fokuserer på ulikheter mellom fakultetene, og hvor det fremkommer at vårt fakultetet kommer best ut på de 17 ulike måleparameterne:

Artikkelen peker på hvor de ulike fakultetene ligger over eller under snittet. Vi ligger over eller på snittet på alle, og gjør det betydelig bedre på et par parametere som handler om medvirkning, ledelse og fravær av konflikt. Det er veldig gledelige tall, og viser at alle våre institutter, seksjoner og faggrupper jobbergodt med arbeidsmiljøet, og har god takhøyde for hva som er lov til å si, og hva man kan diskutere. Det er jeg veldig glad for. På et universitet kan vi ikke ha en kultur hvor uenighet tolkes som illojalitet. Det er lov å være uenig og ha meningsbryting og sterke diskusjoner, så lenge man behandler hverandre med respekt. Slik håper jeg vi kan fortsette å ha det! Artikkelen kan leses her: https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/09/10/Betydelige-forskjeller-fakultetene-imellom-22623472.ece

UA har fulgt opp med noen saker til, med intervju med fakultetene som ligger i hver sin ende av denne «skalaen». Vi ble trukket spesielt frem i denne artikkelen: https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/09/10/Vi-skal-ha-stor-takh%C3%B8yde-for-hva-folk-vil-ta-opp-22634015.ece. Takk til alle ansatte på ØK for å bidra til det vi i dag kan være stolte av!

Det vil komme ytterligere oppfølginger. UA har bedt om innsyn, og fått det på instituttnivå og fakultetsadministrasjon samlet hos oss. Alle institutt og avdelinger på NTNU som har gjennomført «tilbakelesning» er innsendt, de øvrige blir innsendt etterhvert. Hva det velges å fokusere på videre får vi bare følge med på.

Studentene våre ligger heller ikke på latsiden, Bindeleddet på IØT arrangerer Karrieredagene 14. -17. september, og i år blir arrangementet digitalt. Karrieredagene, som har blitt Norges største karrieremesse, åpner med et foredrag av Kristin Skogen Lund og avslutter med en åpen digital messehall. For program og påmelding: https://www.kdntnu.no/

Uka etter følger studentene på NTNU Handelshøyskolen på med sin karrieredag 24. september.

I dag ledet jeg en spennende og interessant disputas på IØT, men jeg kommer tilbake til det neste uke, når bildene foreligger!

Jeg har jo som nevnt tilbragt litt tid på Gjøvik og Ålesund i august, og nå er planen å være ute på instituttene i Trondheim. Har «hospitert» litt på faggruppen Stratfor på IØT denne og neste uke, og fortsetter å oppholde meg litt her & der både på Gløs og i Adolf Øien-bygget utover høsten. Kan plutselig dukke opp hos deg også 🙂 Er det noe du tenker jeg burde vært med på, gi meg et hint!

God helg,

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp