Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 12

av 20. mars 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Da er vi snart ferdig med en av de rareste ukene på NTNU jeg har opplevd så langt. Skype/team-tilværelsen har gått fra å føles som en unntakstilstand, til å bli tilnærmet normalisert. Begge mine uteboende student-barn har flyttet midlertidig hjem, og vi har i tillegg en vordende russ som hentet russeklærne sine samme dag som skolen stengte! Nå sitter vi alle fem rundt i huset på ulike digitale plattformer, og gjennomfører møter på Skype og Teams, noen følger forelesninger i statsvitenskap, handelsledelse og politisk kommunikasjon på Blackboard Collaborate, de gjør digitale gruppeoppgaver, og yngstemann på videregående driver med innleveringer på enda en annen plattform jeg ikke husker hva heter. Heldigvis har vi mye plass og dører som kan lukkes, slik at vi ikke forstyrrer hverandre for mye. Etter en drøy uke på denne måten ser vi at det jo fungerer forbløffende bra! Jeg er nå evig takknemlig for at jeg insisterte på å innrede et Yoga-rom i kjelleren da vi renoverte huset for to år siden, slik at jeg faktisk har et sted å trene, med musikk, vekter, yogamatter og stepkasser og slike greier som jeg liker å drive med. Da vi var ute og spaserte her om dagen var promenaden langs Nidelven helt stinn av joggere. Det gjelder å finne en dagsrytme som fungerer for hver og en av oss! Mange av dere har opprettet digitale møteplasser og rom, med bilder, kviss og diverse. Kjør på med digitale møteplasser!

Men situasjonen er også trist, krevende og skremmende. Jeg har en god venninne som er fra Nord-Italia, og det er veldig tungt å høre om hennes erfaringer med venner og familie, der mange er gått bort og mange er syke. Og de kan ikke besøke hverandre.

Uken har oppgavemessig vært preget av mange ting, blant annet å få kontakt med alle våre utvekslingsstudenter. Vi har nå kun 2 av nesten 200 vi ikke har fått kontakt med, resten er enten kommet hjem, er på vei, eller har valgt å bli der de er og gjort en risikovurdering av det. Vi har kontakt med alle ansatte utenlands, og har oversikt over alle. Vi jobber på spreng for å finne ut hvordan vi løser undervisning og eksamen til våren. Vi ser på oppgaver knyttet til forskning, disputaser, EVU og alt annet vi driver med, og finner ut hvordan alt skal løses i tiden som kommer.

Rett før alt stengte ned, rakk vi akkurat å arrangere en disputas. Dette var Paritosh Chakor Deshpande på IØT, med avhandlingen «Systems Engineering (SE) for Sustainability in the Life Cycle Management of Commercial Fishing Gears». Komiteen besto av Professor Paulo Manuel Cadete Ferrão, University of Lisbon, Senior Research Scientist Helena Dahlbo, Finnish Environment Institute SYKE og administert av Ottar Michelsen ved IØT. Veileder har vært rrofessor Annik Magerholm Fet, og biveiledere professor Helge Brattebø og professor Christofer Skaar. Her er kandidaten lykkelig etter overstått disputas:

Før Corona-avstenging fikk vi også tilbakemelding om et nytt BOA-prosjekt gjennom Forskningsrådet, innen temaet innovasjon i offentlig sektor, med tittel «Forankre innovative offentlige anskaffelser i kommunene (FORAN)». Det er Trondheim kommune som er prosjekteier, og det er koblet til Universitetskommune 3.0. Prosjektteamet ved IØT er Elsebeth Holmen, Luitzen de Boer og Maren Østensen. I siste søknadsrunde, som nå resulterte i bevilgning fikk de også støtte fra Raymond Stokke som akkurat hadde startet som Post doc ved IØT. Vi vil rekruttere en ny PhD student og Elsebeth vil være faglig prosjektleder. Dette innovasjonssystemprosjektet skal resultere i en organisasjons- og ledelsesmodell som forbedrer og forankrer IOA (Innovative offentlige anskaffelser) som «generell praksis» i norske kommuner. Omfang (prosjektmidler til IØT): 4,1 mill. Gratulerer så mye!

Eller har jeg allerede meldt til dere at Jon Olaf Olaussen på HHS deltok i Debatten på NRK i går kveld. Min oppfatning var at dette gikk riktig bra, han gjorde en solid innsats og fremsto med stor faglig tyngde. Temaet er kontroversielt og ubehagelig, og vekker potensielt sterke følelsesmessige reaksjoner. Nettopp derfor er det modig gjort å stille opp i en tøff og krevende debatt med finansministeren og komme så godt ut av det. Gratulerer til Jon Olaf! Temaet har vært i mange aviser de siste dagene, her i Nettavisen: https://www.nettavisen.no/nyheter/ntnu-professor—korona-tiltakene-star-rett-og-slett-ikke-i-forhold-til-konsekvensene/3423939204.html

Da håper jeg alle får en så bra helg som mulig gitt omstendighetene. Ta vare på de rundt deg, ikke minst digitalt!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp