Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 13

av 27. mars 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei alle! Da er det gått to uker siden vi alle flyttet inn på hjemmekontor. Etter det jeg hører i de møtene og diskusjonsforum jeg har deltatt i går dette forbløffende bra. Jeg er virkelig imponert over innsatsen til dere alle! Vi lærer mye nytt, og vi tvinges til å jobbe på nye måter. Og det er utrolig hva man kan få til på digitale plattformer.

Viktig nå er at vi tar med oss det som fungerer bra inn i fremtiden, og ikke bare sklir tilbake til gamle vaner. Vi må ikke tenke at vi skal tilbake til det som var før, men at vi kan kombinere det som fungerer godt med å møtes fysisk i tillegg. Mange flere rene informasjonsmøter bør kunne gjennomføres digitalt, og slik at vi heller frigjør tid til de diskusjonen som virkelig krever sosialt samspill. Vi gjennomførte for eksempel dekanmøte på en time, mens vi vanligvis bruker tre. Ikke alt er like effektivt, men noen typer diskusjoner gir bedre beslutningsgrunnlag enn det vi gjorde før, slik jeg opplever det. Det å melde inn kommentarer i chat er for eksempel mye bedre tidsbruk i møter med mange enn å be om innlegg og replikker. Og de som er vant til å være «de eneste» møtedeltakerne på Skype/Teams mens resten av møtet er i samme rom, ofte dere fra Gjøvik og Ålesund, fremhever at slike møter er mye bedre når alle befinner seg på samme plattform.

Når det er sagt skal jeg ikke legge skjul på at jeg savner å møte kolleger i løpet av dagen! Det blir litt enslig og stusslig her alene foran skjerm og tastatur hele dagen, selv om jeg blant de heldige med familie sammen med meg her hjemme. Det er også viktig å holde på noen faste rutiner slik jeg ser det, og ikke minst få frisk luft og litt bevegelse hver dag.

Jeg har egentlig ikke så mye mer å fortelle enn det dere selv kan lese på Innsida eller Universitetsavisa. Det er for eksempel avklart at det ikke blir noen fysiske eksamener før sommeren. Det pågår en diskusjon om kriterier for forlengelse av stipend/tid for PhD, men det er ikke helt avklart ennå. Det er også viktig at du tar ut ferie som normalt og finner andre måter å feriere på enn planlagt. Hvis alle skal avvikle ferie senere i år eller skyve til neste år sier det seg selv at systemet bryter sammen.

Hva som skjer etter påske får vi vite den 8. april, da blir det en pressekonferanse fra Regjeringen, og vi ledelsen på NTNU skal ha et møte etterpå. Vi får seg hvordan det hele utvikler seg, og ta en dag om gangen.

Frem til da, takk for fantastisk innsats til alle! Ta en velfortjent påskeferie, så ser vi hva som skjer etterpå.

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp