Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 22

av 2. juni 2018 i Ukategorisert med 1 Kommentar

God morgen til nok en solfylt dag i Trondheim! Og etter hva jeg kan bringe på det rene er været strålende på Gjøvik og i Ålesund også. Været skyldes nok at vi er inne i eksamensperioden :-).

Denne uken har jeg jobbet mye med digital politikk for NTNU, som nå har utviklet seg i retning av å bidra til å videreutvikle hva disse politikkene på NTNU egentlig handler om, for her er det behov for opprydding. Vi har politikker for stort og smått, noe er overordnet, og noen er svært detaljerte handlingsplaner. Vi jobber derfor sammen med avdeling for virksomhetsstyring i Fellesadministrasjonen nå på å avklare hva som skal være i en politikk og hva som hører hjemme i handlingsplan, og så bruker vi det digitale området som et slags case. Veldig spennende arbeid å være med på! Vi kommer frem til noe som skal på høring til dere og resten av NTNU etter hvert.

Onsdag og torsdag var jeg på Raufoss og Gjøvik, i forskningsmøte i kompetanseprosjektet Lean Management som jeg i teorien fortsatt leder, men der andre gode kolleger i SINTEF Raufoss Manufacturing og på IØT Trondheim/Gjøvik har tatt over jobben. Fint å bli oppdatert på status i deltakerbedriftene og i fremdrift ellers, blant annet har de allerede nådd målet om 20 vitenskapelige artikler 1,5 år før prosjektet er avsluttet! Det er to stipendiater tilknyttet, en i Trondheim og en på Gjøvik. Vi hadde også møte om og med avdelingen på Gjøvik på torsdag, som Ottar Henriksen overtar ledelsen av fra august. Vi jobber med en plan for hvordan avdelingen kan utvikle seg til å bli et eget institutt i løpet av denne lederperioden. Det skal vi få til!

Samtidig et annet sted på fakultetet, i Ålesund, var det åpning av TEFT lab og med tilhørende nyhetsoppslag i NRK Møre og Romsdal: https://www.nrk.no/mr/se-tv-nyhetene-23.05-1.14060803 I alt fem stipendiater fra ØK og IE er i full sving med dette arbeidet. Jeg var ikke der denne gangen, men en større delegasjon fra Fakultetsadministrasjonen var til stede. Bilder fra åpningen her: (kommer så fort jeg får hjelp av Kari til å legge dem inn):

Stipendiatene ved TEFT-lab

Stipendiatene ved TEFT-lab
f.v. Hailey Knudson, Barbro Fjørtoft og Mari Liavaag Holm

Snorklippere fra NTNU Ålesund, Sparebanken Møre og Fylkesordfører i Møre og Romsdal.

I Trondheim ble det arrangert en internasjonal konferanse med 150 deltakere tirsdag og onsdag, Computational Management Science, i et samarbeid mellom HHS og IØT, med Stein-Erik Fleten, Florentina Paraschiv og flere andre, blant annet Norsk operasjonsanalyseforening. Et særdeles vellykket arrangement med fornøyde arrangører her:

I går, fredag, hadde vi masteravslutning for Samfunnsøkonomi, og jeg fikk gleden av å delta på feiringen av de 42 studentene som hadde levert sine avhandlinger fra de tre masterprogrammene vi har: Integrert femårig master og toårig master i samfunnsøkonomi, og toårig master i finansiell økonomi. Det var første gangen vi feiret avgangskullet, og det ga åpenbart mersmak for instituttet, så dette fortsetter  vi med også neste år.

Neste uke skal jeg veldig mye på farten, Raufoss mandag, Løkken gruver i Orkdal med lederutvikling onsdag og torsdag, og så skal jeg til Sopot, Polen med Fagbokforlaget på fredag. Det er bare tirsdag jeg er i Trondheim, altså.

Resten av denne helgen er det Trondheim Rocks, rockefestival på EC Dahls stadion, høydepunktet er Iron Maiden! Kanskje jeg møter noen av dere der?

Ha en fin helg, uansett hvor du er!

Monica

 

 

 

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det finnes en kommentar

URL for tilbakesporing | Feed for kommentarer

  1. Stein-Erik sier:

    Takk for bloggomtale Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp