Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 23/24

av 15. juni 2018 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Heisan! De to siste ukene må tas i ett jafs i dag, forrige fredag var jeg i Sopot, Polen, og rakk ikke skrive noe. Forrige uke var jeg i det hele tatt mye på farten. Startet mandagen i Katapulten på Raufoss, i forbindelse med et møte i SFI Manufacturing der jeg sitter i ledergruppen. Tilbake til Trondheim tirsdag for dekanat- og dekanmøter, så til Løkken med ledergruppe vår på onsdag og torsdag. Dette var en del av lederutviklingsprogrammet vårt, der vi har med oss eksterne konsulenter. Det var to nyttige dager der vi i tillegg til å lederutvikle oss, også snakket mye om oppfølging av vår nylig vedtatte strategi, så det vil vi jobbe videre med utover høsten. Et besøk i Gammelgruva ble det også tid til, med industrihistorie og lange perspektiver. På fredag og resten av helgen var det Sopot, en faglig og sosial reise med gode kolleger for å diskutere publisering. Fint å få mulighet til å jobbe bittelitt med faget sitt også!

Denne uken hadde vi LOSAM-møte, og drøftet og ble enige om utvidelse av instituttadministrasjonen ved IØT, som i dag har desidert lavest andel administrative stillinger. Dette får vi utjevnet med denne utvidelsen, og det forstår vi er helt nødvendig for å få den daglige driften til å fungere! Tirsdag var det nytt dekanmøte med campus-seminar. Det jobbes videre nå med tre mulige varianter av campusutbygging: Mot nord, mot sør eller kompakt på Gløshaugen. Dette kan du lese mer om her: https://innsida.ntnu.no/start#/feed/fd5fcd9f-ee9f-3f01-b23d-f95dc25242a4/b3ed6c86-7ae7-39bb-8242-61f7297556f2

I dag var det avslutningsseremoni for HMS-studiet ved IØT, som for øvrig feirer 10 år siden opprettelsen i 2008. Det var 24 studenter i avgangskullet, det er et tett og godt studiemiljø som skåret på topp i studiebarometeret innenfor naturvitenskapelig/tekniske fag i fjor. Noen av studentene har til og med vært på Svalbard for å studere arktisk sikkerhet. Her er et bilde av hele gjengen:

Nok en gang hevder studentene våre på IIF seg skarpt i NM for studentbedrifter. De vant ikke denne gangen, men to av bedriftene våre kom på 2. og 3. plass, så vi er solid på pallen. Les mer her: http://www.ue.no/Nyheter/Vinneroversikt-NM-for-Studentbedrifter-2018

HHS markerer seg i EU, ved at Tor Georg Jakobsen er blir med i konsortiet Cost-action «EU Foreign Policy Facing New Realities: http://www.cost.eu/COST_Actions

Onsdag deltok IIF på festivalen «Rock’n Research». Ålesund Kunnskapspark er prosjektleder, mens IIF er forskningspartner. Arrangementet samlet 130 unge arbeidstakere i alderen 20-30 år for å kartlegge forventningene til fremtidens arbeidsplass. Sjekk ca tre minutter ut i sendingen her: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal/DKMR99061318/13-06-2018

På veien frem mot akkreditering har fakultetet nå søkt og blitt godkjent som medlem i AACSB. Denne organisasjonen er i tillegg til EFMD som vi allerede er medlem av, de to viktigste organisasjonene hvor vi vurderer å søke. AACSB er amerikansk, med eget kontor i Amsterdam. EFMD er basert i Brussel. NHH er akkreditert i EFMD mens BI er i begge. Per Bjarte og Gunnar jobber videre med å kartlegge mulighetene våre.

Innenfor NTNUs rammeavtale med DnB har representanter fra fakultetet hatt et møte med bankens representanter, der Asgeir Tomasgard presenterte NTNUs forskning om nye forretningsmodeller i en digital verden. Også IIF og HHS hadde representanter til stede på møtet. Det er et viktig arbeid der vi må markere oss!

Jørn Rattsø skal delta i en utredning om en nye kommunemodell i Sverige, der endelig rapport avlegges i januar 2019, les mer her: https://www.sns.se/aktuellt/sns-konjunkturrad-2019-dags-for-en-ny-kommunmodell/:

Prodekan for forskning Ann-Charlott gjennomfører nå dialogmøter med alle instituttene, det siste til uken. Det er stort engasjement og stor interesse i å øke aktiviteten vår innen forskning. Arbeidet vil oppsummeres over sommeren, med forslag til tiltak og handlingsplaner. Instituttenes utfordringer er forskjellige, men alle skal med :-). Vi er allerede på rett vei, rapportering fra første kvartal viser en økning i BOA-aktiviteten fra 2017 til 2018 med 22 prosent, så vi er det fakultetet med høyest vekst!

Vi har lyst ut stilling som innovasjonsleder på området Energy Transition og Engage. Vi har fått 11 søkere til stillingen, og tar sikte på å ha noen på plass rett over sommeren.

HHS har tilbrakt noen dager på strategiseminar i Krakow. Jeg har ikke fått noen formell oppsummering derfra, men ryktene tilsier at det har vært særdeles vellykket. Ser frem til å rapportere mer neste uke, kanskje også med bilder? 🙂 Dette er å betrakte som en oppfordring….

En rapport fra tankesmien Agenda bekrefter noe som noen av oss lenge har trodd: Vi er det eneste økonomimiljøet som lærer studentene noe om den norske modellen. Dette blir lagt merke til hos begge partene LO og NHO, og det kan komme oppfølging på dette etter hvert. Les mer her: https://www.nho.no/Politikk-og-analyse/Arbeidslivspolitikk/fremtidens-ledere-larer-ikke-nok-om-den-norske-modellen/

Det skjer altså veldig mye hos oss! Til uken begynner tempoet å senke seg litt. Jeg har siste dekanmøte på tirsdag, skal åpne og delta i en internasjonal konferanse om tverrfaglighet, mer info her: https://www.ntnu.edu/its21/

Og med det håper jeg alle får en fin helg!

Monica

 

 

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp