– Et desentralisert studieløp ved profesjonsstudiet i medisin

Introduksjonsuka

Lesesalen er tatt i bruk

Da er det endelig min tur til å skrive et blogginnlegg. Jeg har fått æren av å blogge om introduksjonsuka vår. Det var en heftig affære. Nå sitter jeg her søndag morgen, og er fortsatt ganske overveldet og trøtt etter ukens happeninger. Aldri før har jeg fått så mange håndhilsninger og positive vibber slengt mot meg!

Mandagen var fylt med skremselspropaganda og gledeshyl. Vi lærte om Helse Nord-Trøndelags forskningssatsing, om hvordan fremme forskningen vår på instagram og om medisinsk bibliotek. Brannvern og uønskede hendelser sto også på timeplanen. Vi ble godt innført i meldeplikten, paragrafbestemmelser og avviksmelding. Dagen var et klassisk eksempel på hvordan sette støkk i studentene.

På tirsdag rundet jeg over 10.000 skritt før kl 15. Denne dagen fløy vi rundt på Levanger sykehus sine korridorer og hilste på alle undervisere og helsepersonell vi skal møte utover høsten. Vi var innom legevakta, ambulansen, Staup helsehus og utallige fagmiljøer på sykehuset. Svært engasjerte og trivelige folk, og mange klamme hender utover dagen. Vi avsluttet dagen med et smell, aka smittevern.

Den store klasseturen tok vi på onsdag, med buss til Namsos. Der var vi innom de fagmiljøene vi skal møte i temauke A, som er nevrologi, ØNH og øye. Fikk omvisning på sykehuset, legevakta, AMK-sentralen og ambulansen. Vi fikk også se vikarhotellet hvor vi skal overnatte fra tirsdag til onsdag. På vei hjem hadde vi en aldri så liten juridisk diskusjon på toget, svært viktig før vi skal ut i klinikken!

Datadag og åpningsfest! Vi kickstartet den offisielle åpningsdagen med et kurs i journalprogrammet vi må lære oss å ta i bruk på sykehuset. Etterpå hadde vi en fin sesjon med Hilde Grimstad hvor vi diskuterte ulike måter å ta imot veiledning og gi tilbakemelding på. Når klokken var slagen 12 var det offisiell åpning av NTNU-Link med all den brask og bram som forventes når 10 studenter frivillig flytter til Levanger! Det var storslagent besøk fra fjernt og nært, mange taler og deilig fingermat. Det var pressefolk og mye fotografering. Det var rett og slett skikkelig stas, og jeg ble stolt over at jeg har tatt dette valget. Vi ble overveldet over alle som har lagt ned utallige timer, bryr seg om oss og har sånn tro på at vi skal bli de beste legene som mulig. En fantastisk dag hvor vi til og med fikk med oss matrestene og brus tilbake til studentarealene, for oss studenter, et kupp av de sjeldne!

Etter glitter og glam dagen før fikk vi endelig roet ned på fredag, med å vandre rundt i de luneste lokalene på Innherred Helsehus. Der fikk vi besøke Røstad legesenter hvor vi skal tilbringe mye tid med problembasert læring (PBL) hver torsdag, og hvor vi har allmennpraksisen vår. Tror alle kunne begynt å jobbe der på dagen pga. av de nydelige lokalene! Etterpå vandret vi opp til Nord Universitet og hadde full dag med forelesninger og litt praktisk øving i tverrfaglig akuttmedisin. Her fikk vi bli bedre kjent med sykepleierne og deres simuleringstrening.

Vipps, så var introduksjonsuka ferdig og det var endelig helg! Jeg tror jeg kan si på vegne av alle oss studenter at vi har storkost oss denne uka, blitt litt skremt, men er absolutt mest spent på tiden fremover. Vi har fått utallige smil og gode hilsninger gjennom hele uka, og jeg mener helt bestemt at dette kommer til å bli en stor suksess! Vi gleder oss til fortsettelsen og å endelig gyve løs på de kommende ukene med klinisk fokus og gruppearbeid. Jeg tror jeg kommer til å lære mer de neste ukene enn jeg har gjort så langt ila. av mitt 25 år gamle liv. Jeg gleder meg til utfordringene, og de står i kø, så nå er det egentlig bare å hute seg til lesesalen og forberede seg på full geriatrisk undersøkelse som jeg skal ha på tirsdag! Heia oss, og heia nye måter å lære på!

Med vennlig hilsen,

Sigrid Aspli

Kulltillitsvalgt (KTV) for NTNU-Link, kull 16

Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU

Stikkord: , , , , , , , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Topp