101 ways to use a student response system

Authors

  • Nora MacLaren UiT Norges arktiske universitet

Abstract

Det blir ikke lagt frem hele 101 måter å bruke et studentresponssystem på, men de finnes vel. Her tar vi med 20+ eksempler og ideer.

Det siste året har UiT Norges arktiske universitet hatt et pilotprosjekt på å teste ut Slido. Slido er et studentresponssystem som baserer seg på å stille studentene spørsmål som de kan svare på anonymt ved å bruke mobilen eller PC'en sin. Systemer som Slido egner seg til digital undervisning og auditoriumsundervisning, der det ellers kan være vanskelig å aktivisere og involvere studentene.

De mest populære spørsmålstypene i Slido er flere valgmuligheter, ordsky og fritekst, men denne artikkelen kommer ikke til å være en promotering av Slido i seg selv. Stort sett alle teknikkene som pilotdeltakerne har brukt i Slido kan overføres til andre systemer; enten det er Mentimeter, Zoom, Microsoft 365, håndsopprekning eller hva. Derfor, i stedet for å fokusere på Slido som produkt, vil vi legge frem konkrete eksempler på spørsmål/aktiviteter som kan brukes og diskutere hvordan de bidrar til studentaktivitet.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2021-05-05