Skoleklasser og barnehager

Skoleklasser og barnehager

På grunn av kapasitetshensyn ønsker vi at alle besøkende grupper melder seg på via e-post, på forhånd. 

Påmelding til skoletjenesten


Skole_toppbilde


Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2023-2024

Formidlingsprogram i museets utstillinger skoleåret 2023-2024

Et besøk i våre utstillinger med tilhørende formidlingsopplegg vil gi en verdifull ekstra dimensjon til tilhørende fag på skolen. Vi tilbyr en rekke formidlingsopplegg tilpasset barnehage, grunnskole og videregående skole.


Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Formidlingsprogram i Ringve botaniske hage

Foto: Vilde Skjemstad Værness, NTNU VitenskapsmuseetRingve botaniske hage er en flott arena for aktivitetsbasert læring i friluft.

Vi tilbyr følgende undervisningsopplegg tilpasset grunnskolen våren 2024:

Blomsterduft + humlesurr = mat på bordet 

Vi ønsker skoleklasser velkommen til hagen hele året, og de kan gjerne holde egne undervisningsopplegg under besøket.

Velkommen til hagen!


Materiell til skolen

Materiell til skolen

Tidsskriftet SPOR

SPOR – Nytt fra fortiden er et tidsskrift som kan gjøre undervisningen i skolen ekstra interessant, både for lærer og elev på alle trinn. Her finnes stoff som kan benyttes innenfor flere fagområder; blant annet kan historie og teknologi forenes i mange spennende, utradisjonelle og utviklende prosjekter.

Svært mange av artiklene som er skrevet i ulike nummer av SPOR egner seg godt til undervisning – både på det teoretiske og det praktiske plan. Det er mange emner som ganske sikkert vil fange elevenes interesse.

 

Bli med ut! i skolen

Bli med ut! er en serie populærvitenskapelige hefter med naturhistoriske emner. Serien er uperiodisk og utgis med varierende antall numre pr. år. Det første heftet kom ut i 2004 og omhandlet fortidas plante- og dyreliv. Senere hefter har hatt temaer om ulike dyregrupper, hageplanter eller kjente turområder i Trondheimsregionen.

Lærere på alle undervisningstrinn, men også spesielt interesserte elever, kan finne utrolig mye spennende stoff i Bli med ut!.

En verden av plast

En verden av plast

NTNU Vitenskapsmuseet har i samarbeid med rollespillfirmaet Alibier AS og marinbiolog Mali Skogen rollespillene "En verden av plast" og "Fuglereisen". Disse rollespillene ligger nå til fri nedlasting og benyttelse hos oss og kan brukes som et nyttig, lærerikt og spennende tillegg til undervisningen.

Rollespillene "En verden av plast" og "Fuglereisen". Foto: Martin Nielsen, Alibier AS

Begge rollespillene vil på en informativ, spennende og deltagende måte bevisstgjøre skoleklasser på hva marin forsøpling er og hvordan det oppstår, i tillegg til å gi dem et aktivt innblikk i hvilke konsekvenser marin forsøpling har for oss og andre vi deler verden med. I forlengelsen av dette er målet å engasjere elevene til å hindre marin forsøpling i sine egne hjem, og spre budskapet om hvor viktig det er å resirkulere og minske forsøplende forbruk.

Under følger en kort beskrivelse av hvert rollespill samt lenke til nedlastning av manualene til rollespillene.


"Fuglereisen" - passer for 1.-3. trinn

Rundt på havet seiler det mange fuglearter på vinden. Rollespillet lar elevene spille ut livene til
sjøfuglene langt kysten: På en leken og lærerik måte skal barna fly langt og lenge
gjennom vind og skyer for å finne den beste maten havet har å by på. Men er alt av maten de spiser like sunn?


"En verden av plast" - passer for 8.-10. trinn

I En verden av plast tas virkeligheten til det ekstreme – med bruk av virkemidler som konkurranse og gruppearbeid skal elevene kjempe sin vei til toppen. Men har alle her i verden lik oppfatning av toppen egentlig er og på hvilken måte spiller mekanismer i det forbrukersamfunnet vi lever i inn på marin forsøpling?

Påmelding til Skoletjenesten

Påmelding til Skoletjenesten

Skoletjenestens e-post:
skoletjenesten@vm.ntnu.no

Solbjørg Pedersen
Tlf: 992 55 360

Lise Mariann Alsli
Tlf: 97198557

Vi nås best på e-post.


Utstillingene i museet er åpne:

Tirsdag - fredag: 10.00 - 16.00.
Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00.

Mer informasjon om våre utstillinger.

Velkommen!


Museumsvettregler

Museumsvettregler

  • Av hensyn til brannforskrifter og elevenes/barnas sikkerhet må elevene gå i grupper og til enhver tid oppholde seg i samme rom som en lærer/voksen.
  • Unngå løping i museets utstillinger.
  • Med mindre noe annet fremgår tydelig, er det ikke lov å klatre, ta på eller sitte på noen av museets utstilte objekter eller elementer.
  • Forlat ikke utstillingene før etter at dere har ryddet etter dere.
  • Det er ansvaret til den enkelte lærer eller barnahageansatt å holde ro og orden, samt ta et siste overblikk før dere går.
  • All lyd på mobiltelefoner skal være avslått ved besøk i utstillingene. Opplev utstillingene sammen og prat og le med hverandre, ikke telefonen.
  • Spør gjerne en av de ansatte om det er noe dere lurer på. Vi håper dere får et hyggelig besøk hos oss på Vitenskapsmuseet!

 


Matpakkerommet

Matpakkerommet

Matpakkerommet finner du i kjelleren i Gunnerushuset.

Her kan dere spise matpakken i trivelige omgivelser, med fargerike bilder på veggene til å sette god spisestemning.

I matpakkerommet viser vi frem dyr fra norsk natur og arkeologiske funn fra forhistorisk tid.

Når du er ferdig med å spise matpakken din kan du lese eller se i bøker om natur og kultur eller tegne et fint bilde i tegnekroken.

Vi ber om forståelse for at det i perioder med mye skole- og barnehagebesøk kan bli noe venting før ledig plass blir tilgjengelig. Kontakt museumsvertene ved ankomst for tilrettelegging av matpakkespising.