innspill 

Året 1997 er snart slutt. Et storstilt byjubileum har passert. Byen har fått et stort løft i året som har gått; gjennom store arrangementer, gjennom engasjement og deltakelse fra byens befolkning og gjennom bygningsprosjekter som teateret og Erkebispegården. Hendelsene som 1997 rommet, vil prege byen i årene som kommer.

Året 1997 er det andre i NTNUs levetid. Ved NTNU er det ennå ikke så mye som er ferdigstilt, desto mer finnes i støpeskjeen. Det vi gjør i år og neste år, vil gi hovedretningen på NTNU.

Fellesemnet ble startet med første del i høst. Det har vært friske diskusjoner om innhold og gjennomføring av del to. Uansett må vi regne med at dette er et emne som kontinuerlig må evalueres og justeres. Men ett sted må vi starte. Prosjektet med jenter og data er også i en prøvefase. Det vil bli videreført neste år. Skal vi ha håp om jevnere kjønnsbalanse innenfor datafaget på lang sikt, kan ikke jentetiltaket bli en engangsforeteelse. Men, evalueringer og justeringer vil bli gjort.

Vi har startet et organisasjonsutviklingsprosjekt, ORGUT. I dette inngår et titalls delprosjekter som tangerer alle deler av vår virksomhet: Drift, økonomi, personal, studier, innkjøp, datanettverk, rapporterings- og dokumentasjonsrutiner, våre kommunikasjonsmåter og beslutningsprosesser. I prosjektet legges stor vekt på å se helhet og sammenheng. Vi må tenke igjennom hvordan hver enkelt av oss kan bidra, ikke bare til egen virksomhet og eget ansvarsområde, men også til at andre kan gjøre en bedre jobb.

Neste år vil vi legge vekt på å klarlegge de grunnleggende premisser for NTNUs faglige utvikling. Dette i forhold både til omverdens krav og forventinger, og vår faktiske kompetanse og faglige ståsted.

NTNU er i støpeskjeen. Det betyr at det vil bli endringer. Mange vil mistrives med usikkerheten dette skaper, mange vil være frustrert over merarbeidet det innebærer. Målet med all denne aktiviteten er tross alt ikke å skape frustrasjon. Det er å få til et bedre NTNU, - som universitet - og som arbeidsplass. Det er vi overbevist om at vi kan. Vi har en historie med ulike tradisjoner og arbeidsmåter. Under den fusjonsprosessen vi er i, har vi sett at det er ting å lære fra alle deler av NTNU. Legger vi mangfoldet av erfaringer i den samme skålen, gror det frem nye løsninger. Fortere.

Vi takker alle ansatte og studenter ved NTNU for innsatsen og samarbeidet i året som har gått, og ønsker alle en velfortjent
juleferie.

God jul og godt nyttår!

Emil Spjøtvoll
rektor ved NTNU
Rigmor Austgulen
prorektor ved NTNU



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt