Debattsidene, Universitetsavisa nr. 19 - 1997.

DAMER OG DATA; Vellykket rekruttering eller fjæren som ble til fem høns.
I Teknisk Ukeblad 13/11-97 stod det å lese at jenter og dataprosjektet ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet skulle utvides til også å omfatte de andre universitetene i Norge. Det forundrer meg at noen kan komme med en så ensidig hyllest til et prosjekt som ikke har vært gjenstand for noen form for offisiell evaluering. Jeg tillater meg derfor å komme med en virkelighetsrapport som står i grell kontrast til det portrettet universitetsledelsen og de prosjektansvarlige forsøker å male.
Les resten av Endre Jo Reite, Student ved Kjemi og biologi, sitt innlegg her

DAMER OG DATA - suksess for den som vil se.
I et leserinnlegg i siste utgave av Universitetsavisa etterlyser Kari Skogstad og Aslaug Helene Strømmen evaluering av prosjektet «Damer og Data». De sikter antakeligvis til kvoteringen, og ikke prosjektet som helhet. De trekker også en feilaktig slutning om virkningen for de kvoterte jentenes alternative, lavere prioriterte teknologistudieretninger. Det viser seg at de antatt utsatte studieretningene totalt sett har hatt en formidabel økning i jenteandelen.
Les resten av Øystein Nytrø, Faglig ansvarlig for prosjektet ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, sitt innlegg her

JENTER OG DATA - kvalifisert for ros eller ris?
I et leserinnlegg i forrige nummer av Universitetsavisa stiller Kari Skogstad og Aslaug Helene Strømmen
spørsmål ved «jenter og data» tiltakets suksess - ut fra antatte årsakssammenhenger og slutninger basert på
disse. Det er grunn til å kommentere enkelte punkter i argumentasjonen.
Les resten av Rigmor Austgulen, Prorektor ved NTNU, sitt innlegg her
 



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt