Kategorier
Film Kurs Opphavsrett UBrss Undervisning

Vise film i forelesning? MPLC

Oppsigelse av lisens for filmvisning – MPLC

Fra og med 01.01.23 ble NTNUs lisensavtale med Motion Picture License Company Norway (MPLC) avsluttet. Denne lisensen har gitt studenter og ansatte mulighet til å vise kommersielle filmer og videoer fra MPLCs samarbeidspartnere i NTNUs lokaler. Etter nyttår må en selv skaffe seg tillatelse, samt rapportere tittel og dato for visning til rettighetshavere. Hvem man må rapportere til avhenger av rettighetshaver for filmmaterialet.  

NTNU har fremdeles avtale med Norwaco og Norwegian Film AS om visning av tv og film som gir tillatelse til å bruke opptak fra norske kringkastingskanaler og enkelte filmer fra norske produksjonsselskaper. Sitater og korte klipp av video kan fremdeles benyttes i undervisningssammenheng.

Dersom du har spørsmål om filmvisning og tilhørende lisensavtaler, kontakt NTNU Hjelp.  

NYTTIGE NETTSIDER OM OPPHAVSRETT FOR UNDERVISERE

Dersom du skal undervise, og lurer på ett og annet også når det gjelder andre ting enn å vise film, for eksempel hvordan du går frem for å lage kompendier, om du har lov til å legge ut artikler på Blackboard eller om du kan bruke andres materiale i forelesningene dine, finner du noen svar på vår nettside Opphavsrett for forelesere her ved NTNU.

Men ikke alle svarene på alle de mulige spørsmålene finnes der: Når det gjelder bruk av film, lyd, musikk, bilde, tekst, andres materiale osv. osv. osv., finner du mange flere svar på nettsiden DEL RETT – Opphavsrett i undervisning. Her er det også mulighet for å spørre en ekspert (jurist) dersom du ikke finner svaret du er på jakt etter.

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Av Hege Charlotte Faber

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Legg igjen en kommentar