Buzzere er lydkilder. Eller høytalere om du vil. De er ganske enkle. Det er verdt å merke seg at de vi har pluss og minus. Kobler du minus til jord, er pluss den du sender signal inn på.

Det er også en god ide å plassere en 220 ohm motstand i serie med dem. Det gir deg garanti om at du aldri sprenger (ødelegger) utgangen på Arduinoen. Det er godt mulig at det går bra uten, men det skader ikke å legge til motstanden. Jo større motstanden er, jo lavere blir volumet.

Vi har lagd fire enkle eksempler som ligger i biblioteket. Tre av dem lager lyd med det Arduinos innebygde Tone bibliotek. Flere eksempler kan finnes i Arduinos tutorial om dette biblioteket. Det er også fullt mulig å lage lyd ved å generere firkantpulser selv. Vi har ett eksempel på dette i eksemplene i biblioteket vårt.

SingleBuzz ligger i PLabExamples/examples/03.AnalogBuzzers/SingleBuzz. Dette er det enkleste eksempelet. Det spiller bare en tone

Continous ligger i PLabExamples/examples/03.AnalogBuzzers/Continous. Dette eksempelet viser hvordan du kan generere lyd selv. Frekvensen bestemmes av en analog input.

NoteDuration ligger i PLabExamples/examples/03.AnalogBuzzers/NoteDuration. Dette eksempelet bestemmer lengden på tonen basert på en analog input.

NoteFrequency ligger i PLabExamples/examples/03.AnalogBuzzers/NoteFrequency. Dette eksempelet bestemmer frekvensen på tonen basert på en analog input.

Oppkobling SingleBuzz:

 

 Koblingsskjema: 

Kretsen koblet opp. Buzzeren dere ser litt anderledes ut, men oppkoblingen er lik. Den røde ledningen til buzzeren her er den foten som står under '+' tegnet hos dere.

Oppkobling tre øvrige eksempler:

 

  • No labels