Dragvoll med politisk talerstol

Dette semesteret har de hatt Lahnstein og Pettersen som gjesteforelesere. Til høsten kommer trolig Jagland og Bondevik. Institutt for sosiologi og statsvitenskap (ISS) har gjort talerstolen på Dragvoll attraktiv for politikerne. ­ Det er nok lettere å få rikspolitikere til å komme på besøk i valgår, men når Jan Petersen kommer ens ærend til Trondheim for å snakke til studentene, viser det hvor viktig universitetet oppleves som talerstol, sier Gunnar Fermann ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap.

Hans ambisjon er å ha minst to kjente politikere som gjesteforelesere i hvert semester. ­ Det bør bli en selvfølge for rikspolitikere på besøk i Trondheim, å legge turen innom Dragvoll, sier Ferrmann, og det ser lyst ut, for trolig sier både Jagland og Bondevik ja til å stille som gjesteforelesere til høsten. ­ Anne Enger Lahnstein var her i forbindelse med fylkesårsmøtet, og det var i grunnen hennes besøk som gav oss ideen om en forelesningsrekke med politikere. Studentene studerer tross alt politikk, og å se politikere i aksjon, er et godt supplement til all teorien, sier Fermann.

Men han vil ikke ta æren alene for å ha fått både Lahnstein og Pettersen til Dragvoll. Det er studentpolitikere fra de ulike partiene som har jobbet mest for å få partilederne til å komme. ­ På den måten har de også fått politisk organisasjonstrening, sier Fermann som også er svært fornøyd med oppmøtet på forelesningen. Auditorium X på Dragvoll har vært fullsatt ved begge anledningene.
KJERSTI T. MORSTØL

* NTNU
*  *  *  *  Info.avd.
----
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes
Teknisk ansvarlig: aina.berg@adm.ntnu.no
Oppdatert: 27. Feb 1997

----
ntnu