ISFiT gjør verden mindre

17 timer med fly og 30 timer på tog har Julius Teodoro fra Filippinene tilbakelagt for å komme på årets ISFiT-festival. Sammen med 80 andre deltakere startet han festivalen med ISFiT-rail fra Hamburg.

Universitetsavisa fulgte ISFiT-toget den siste timen inn til Trondheim og ble med på allsang for å lære navnet på deltagerne. «Someone is calling your name» ljomet gjennom togkupeen, og Maria Santinelli fra Argentina forteller at de har sunget omtrent sammenhengende fra Hamburg. ­ Men nå kan vi i hvert fall navnet på hverandre, sier hun hest.

ISFiT-veteran

For mange er det første gangen de besøker Norge, ja kanskje også Europa. Maria og de fem andre fra Argentina har sommerferie fra studiene i journalistikk, men benytter ferien til en vinterlig studentfestival i Trondheim. ­ Vi slår to fluer i ett smekk og tar både vinterferien og sommerferien på en gang, sier Maria og er mest spent på hvem hun skal bo hos.

De fleste har hørt om festivalen gjennom venner eller via oppslag på universitetet, men Gabriela Caruso, også hun fra Argentina, er ISFiT-veteran. Hun var med på Human Rights-festivalen i 1994 og skal bo hos den samme jenta som hun bodde hos sist. Vennskapsbånd er skapt og kontakt er knyttet, lurer på om det blir like hyggelig som sist?

Livskvalitet

Programmet for festivalen gjennomgås, og deltakerne diskuterer hvilke workshops de vil være med på. Skal man dømme ut fra stemningen i togkupeen, er livskvaliteten, som også er temaet for årets festival, på topp. Ricardo Tomayo fra Colombia er litt skeptisk til skidagen i Bymarka, men blir beroliget av Trine Lauvsen fra Danmark. Heller ikke hun er en kløpper på ski, men begge har bestemt seg for å prøve. Men blir det ikke litt kaldt? Rodrogo Vegas kaldeste opplevelse fra hjemlandet, El Salvador, er på åtte grader Celsius, så for ham var togturen over vinterlige Dovrefjell spesiell.

Litt lengre framme i kupeen er den første festivalflirten allerede innledet. Den blir omhyggelig diskutert av de andre deltakerne. ­ Jo, en kan se at han er italiener, men hvor er hun fra? Hm, han var jo ganske pen da, kommenterer to jenter før de hopper av toget og lar seg fenge av Candiss¹ rytmer. Studentkoret har møtt opp for å ønske deltakerne velkommen. Måtte festivalen bli like vellykket som togturen og mottagelsen.

KJERSTI T. MORSTØL
Nå går det på skinner
Tid som livskvalitet
Alternativ utvikling

* NTNU
*  *  *  *  Info.avd.
----
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes
Teknisk ansvarlig: aina.berg@adm.ntnu.no
Oppdatert: 27. Feb 1997

----
ntnu