Fra ski-telt til Universitelt

Med over 20 000 besøkende og en omsetning på 85 000 kroner har studentenes «Universkitelt» i Granåsen vært en suksess. Nå vil initiativtakerne videreføre konseptet og skape en samlingsplass for byens studenter ved alle store arrangement

­ «Universkitelt»-prosjektet har vært hundre prosent vellykket, og med det kontaktnettet som er skapt mellom linjeforeningene, ønsker vi på en eller annen måte å videreføre «Universkitelt»-tanken, sier arrangementansvarlig, Emil Paaske.

Han ser for seg at Universiteltet (nå uten k som hentydet til ski-VM) kan bli et samlingspunkt i samarbeid med Studentersamfundet og UKA, hver gang store arrangement går av stabelen. ­ Hvordan dette konkret kan gjøres, må vi sette oss ned og diskutere. Men det kan være aktuelt at overskuddet fra «Universkiteltet» som var på 5000 kroner, kan gå til en startkapital til bruk ved senere arrangement, sier Paaske.

Fulle busser

Han er ikke i tvil om at «Universkiteltet» var det store samlingspunktet ute i løypa under ski-VM. Både beliggenhet, underholdning fra diverse studentkor og band, samt studentvennlige priser, sørget for godt besøk hver eneste dag.

­ Den beste dagen var fredagen med herrestafetten, da gikk det 12 fulle busser oppover. Vi kunne fraktet enda flere, hvis vi hadde hatt kapasitet, forteller Paaske. Han er svært godt fornøyd med resultatet, selv uten øl-servering, var det overraskende mange som valgte å være igjen i «Universkiteltet» etter at øvelsene var ferdig.

85 frivillige

Både finsk TV, TV2 og NRK Midt-Nytt formidlet stemningen fra teltet, med reportasjer fra studentenes vikingfest og akekonkurranser. ­ Vi måtte ta hensyn til ski-VMs reklame- og sponsorregler, men fikk likevel mye oppmerksomhet rundt arrangementet, sier Paaske.

Han og de 85 funksjonærene som jobbet på dugnadsbasis i teltet, er slitne, men veldig tilfredse. Forrige tirsdag avsluttet de VM med gravøl og en skikkelig fest. ­ Men ideen bør videreføres. Fra nå av er mottoet; «Universkiteltet» er dødt, leve Universiteltet, sier Paaske til Universitetsavisa.

KJERSTI T. MORSTØL

* NTNU
*  *  *  *  Info.avd.
----
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes
Teknisk ansvarlig: aina.berg@adm.ntnu.no
Oppdatert: 27. Feb 1997

----
ntnu