oktober 11, 2016

MOOC-suksess : Tips og triks til studieteknikk i digitale omgivelser.

Denne artikkelen ble originalt publisert 9. mai 2016 på Class Central. Artikkelen er forfattet av Laurie Pickard og har senere blitt oversatt til norsk av teamet på Smart læring.

Tips til teknologi

 1. Maksimer videoen under avspilling. Åpne vinduet i fullskjerm. En enkel, men effektiv måte å redusere distraksjoner.
 2. Lukk alle andre vinduer. Dette er mer aggressivt, men det kan være nødvendig.
 3. Logg ut av deg e-post og sosiale medier. Mens du er i gang, ikke tillat disse programmene å sende deg meldinger selv når du ikke er logget inn. Det samme gjelder telefonen; skru av oppdateringer mens du studerer.
 4. Sett telefonen på lydløs. Kanskje trenger du å legge den i et annet rom, også.

Tidsledelse

 1. Marker studietidene på kalenderen din. Behandle dem som reelle avtaler.
 2. Angi påminnelser i kalenderen din og på telefonen. Ikke glem at du har satt av tid til å studere!
 3. Gjør MOOCs på jobb – men bare med sjefens tillatelse. Mange veiledere vil applaudere din innsats på selvstudium og faglig utvikling.. Noen vil til og med betale for tiden brukt, eller kursbevis.

Nærmiljøtips

 1. Bruk støydempende hodetelefoner. Blokkerer ut hørbare distraksjoner og hjelper deg fokusere på oppgaven.
 2. Lytt til musikk som hjelper deg holde konsentrasjonen. Mange elever bruker denne metoden for å holde tankene fra å vandre.
 3. Pimp din studieplass. Gjør studieplassen din behagelig og hyggelig å være i. Sett bilder i synsfeltet som vil inspirere deg til å lykkes.
 4. Lukk døren. Enkelt, men effektivt.
 5. Klistre opp et mål i arbeidsområdet. I likhet med # 3. Å ha et skriftlig mål synlig i arbeidsområdet kan hjelpe deg å holde øye med fremgangen.
 6. Tren mens du MOOCer. Til advarsel, dette fungerer bare hvis du kun lytter til et foredrag eller lydbok, og ikke trenger ta notater eller arbeide med praktiske problemer.
 7. Reis deg, eller beveg deg bort fra datamaskinen. Igjen, hvis du ikke samtidig trenger jobbe med ferdigheter eller svare på spørsmål, kan det hjelpe å flytte ut av rekkevidde på tastaturet for å unngå den langvarige fristelsen til å se hva som skjer i andre faner.

Psykologitriks

 1. Belønn deg selv for å fullføre små oppgaver. En gjennomført leksjon = en morsom kattevideo, eller VG TV.
 2. Betal for kursbeviset. Undersøkelser viser at folk som betaler for et kursbevis er mer enn ti ganger så høy sannsynlighet for å fullføre kurset.
 3. Logg dine ferdigheter. Enten du vise sertifikatene på Linkedin-profilen eller i en pedagogisk portefølje, eller bare for deg selv i en privat oversikt, sørg for at du sporer din suksess. Dette kan du gjøre, f.eks. ved å dele dine studier blogg-innlegg.
 4. Kunngjør dine intensjoner offentlig. Når du registrerer deg for en nytt kurs, post om det på Facebook, tweet det ut på Twitter, og nevn det til venner og kolleger.
 5. MOOCs som en belønning for å fullføre mindre hyggelige oppgaver. Snarere enn å tenke på MOOCs som enda en to-do på listen din, kan du bruke kurset ditt som en belønning for å fullføre en vanskelig eller ikke så morsom oppgave.
 6. Bruk “Bare begynn”- teknikken. Denne enkle teknikken sier at hvis du bare tar det første skrittet, er det mye mer sannsynlig at du fortsetter. Hva er den enkleste tingen du kan gjøre for å komme i gang? Åpne nettsiden, logge inn, eller lese gjennom pensum. Eller bare åpne den første forelesningen og la den laste. Når du bruker denne teknikken, kan du bli overrasket over å se at når du allerede har startet, er det lettere å bare holde det gående.
 7. Gi deg selv små oppgaver. Som “bare begynn”- teknikken, når du bryter opp arbeidet i svært små oppdrag, som å se en eneste video eller fullføre en eneste quiz, kan du enkelt avslutte et kurs med bare noen få minutters arbeid per dag.

Sosial læring

 1. Bli en del av en studiegruppe. Dette er en kraftig og velprøvd motivator. Finn en studiegruppe i løpet diskusjonsforum eller ta med din egen til kurset. Smart læring MOOC har over 1600 deltakere, både tidligere og nåværende studenter. Her kan du finner medlemmer til din egen studiegruppe.
 2. Finn en studiekompis. Møt noen i kursets diskusjonsforum, eller meld deg på kurset du ønsker ta, med en venn.

 

Eksperttips til MOOC

Disse tipsene ble hyppigst nevnt og stemt på av medlemmene i No-Pay MBA samfunnet.

 1. Bruk Pomodoroteknikk. I likhet med den bare begynne teknikken som er nevnt ovenfor, lærer Pomodoroteknikk deg å jobbe i en serie på 25-minutters intervaller ved å sette en tidtaker og deretter faktisk stoppe for å ta en pause når den går av. På den måten er MOOC kurs mer imøtekommende, siden du bare trenger å sette i arbeid helt til tiden sier at du skal slutte. Og så er du i stand til å mer fullstendig integrere kunnskap ved vaklende mellom fokusert og diffuse former for tenkning. Denne teknikken er dekket på lengden i den ekstremt populære Mooc Lære å lære .
 2. Lytt til vitenskapelig utviklet konsentrasjonsmusikk. Konsentrer dypere enn med vanlig musikk ved å lytte til musikk som er spesialdesignet for å sette hjernen i en økt tilstand av fokusert oppmerksomhet. Fokus @ Will er en slik tjeneste, men det finnes mange gratis tilgjengelige spillelister på streaming-tjenestene, f.eks.Spotify’s Intense Studying.
 3. Skru opp hastigheten. Mange MOOC plattformer lar deg stille inn avspillingshastigheten på video. Flere personer anbefaler å gjøre professorens tale akkurat rask nok til at du må ha høy oppmerksomhet for å holde tritt.
 4. Ta notater. Dette var uten tvil den mest anbefalte måten å holde seg på oppgaven. Skriv notater i et annet vindu, tegne dem på en tavle, eller hold blyant og papir ved siden av datamaskinen.

 

Har du flere tips til studieteknikk i digitale omgivelser? Del de gjerne med de andre kursdeltakerne på Facebook-gruppen “Smart læring MOOC“, eller i diskusjonsforumet på læringsplattformen.