Hedersplassen Best i Bedriftsledelse

Et studentlag fra Fak. for økonomi og arbeidslivsvitenskap kom på tredjeplass i den årlige finalen for NM i Bedriftsledelse, som nylig ble arrangert i Bergen.

Laget besto av 3.- og 4.-årsstudentene Lars Petter Bjørgen, Olav Magne Reinen, Roar Nilsen og Lars Welde Sannum. Finalistene jobbet mot en datamodell og oppgaven gikk ut på å lede markedsføring og salg for en bedrift og få det største overskuddet i løpet av en 10-årsperiode. 10 lag kjempet i finalen.

Norgesmesterskapet var en del av Scandinavian Business Tournament (SBT) og ble arrangert av studentforeningene på handelshøyskoler i Norden. Det norske arrangementet hadde 350 deltakere fra bedrifter, universiteter og høyskoler.

Budsjettkræsj

Det var ikke snakk om bare stønn og dempet klynking, men vanligvis sikre kilder forteller at det hørtes regelrette smerteskrik fra Økonomi- og materiellavdelinga da folk kom på jobb igjen mandag morgen. Tro det eller ei. Budsjettet var søkk borte. Vekk.

Direktør Terje Krogh og mange av hans folk har jobbet intenst med budsjettforslaget i flere uker. De tok natta og helga til hjelp for å bli ferdige. Men ufullstendige backup-rutiner ødela alt. IT- avdelinga lover å forbedre seg og kan bare beklage.

Nå lappes og flikkes det ved hjelp av kladdark og kopier. Og beslutningsorganene skal få papirene i tide likevel, lover Krogh. Men han stønner svakt, fortsatt.

NTNU-logoen

Finns det ett fångläger der inne?

Selv om logo-designer Bruno Oldani ikke tilla NTNU-logoen noen stor symbolikk da han utformet den, har den runde firkanten gitt næring til mange tolkninger. Vi slipper til Gert Z. Nordström, professor i bildepedagogikk, Konstfack i Stockholm:

"At Trondheimsuniversitetets nya logo väckt debatt är förståeligt. Den ser ju ut som ett mellanting mellan ljusknapp (strömbrytare) og bevackningskamera. Men det hade väl gått an om den inte samtidig utformats så tjock, tung og sluten. Vilken enorm renessansmur som skyddar och omgärder en kärna! Finns det ett fångläger der inne? Eller risk för härdsmälta? Universitetet som ett ogenomträngligt Pentagon! Signalen burde vara öppenhet och frihet. Visserligen upplever jag ett visst rymdperspektiv i centrum, men mot en solförmörkelse och från ett mycket massivt och kompackt rum."

( M, TIDSSKRIFT FOR KUNST- OG MEDIEFORSKNING)

[NTNU | FTPSearch | FTP | UNINETT | NORWEB | Index | AltaVista | KVASIR | Yahoo]

Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes
Teknisk ansvarlig: www-admin@www.ntnu.no
Last modified:16:38:48 1996-03-21