Nyheter    
Innspill    
Debatt    
Reportasje    
Kronikk    
Kultur     

Gamle utgaver    
Tips oss     
 

        
    
    
    
    
    
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet    
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes    

Teknisk ansvarlig:    
Erik Prytz Reitan

 
- Utsett TrondheimBiennalen 1999 

Styringsgruppa for TrondheimBiennalen kritiseres kraftig av lederne for Studentersamfundet og UKA 99. De hevder at den planlagte biennalen til neste år vil komme til å konkurrere med UKA 99 om sponsorpenger, publikum og oppmerksomhet. Studentene krever at biennalen utsettes til år 2000. Styringsgruppa for biennalen innser at de to arrangementene kan komme til å konkurrere, men hevder at planleggingen av neste års biennale har kommet for langt, og nekter å utsette arrangementet. 

På et møte styringsgruppa for biennalen, i forrige uke, skal representanter fra sponsorer, mediefolk og Trondheim kommune ha gitt uttrykk for at to så store arrangementer på samme år ville bli alt for mye. Kolbjørn Tunstrøm, som er leder for Studentersamfundet, håper ikke biennalen nå skal gjøre seg til konkurrent av tradisjonsrike UKA. 
- Styringsgruppa har eksplisitt sagt at biennalen skal bli større til neste år, og i tillegg at de må ut for å finne flere sponsorer. UKA lever jo på mange måter av sponsorinntekter, UKA er - skal man vite - livsgrunnlaget for Studentersamfundet. Når NTNU setter i gang et slikt «mammutprosjekt», vet de at biennalen kommer til å konkurrere med UKA og dermed med studentene - det er et veldig dårlig signal NTNU-ledelsen nå sender oss. Vi mener at dette ikke er en sak for biennalestyret alene å vurdere, saken gjelder universitetsledelsen direkte. Kathrine Skretting, som er leder for styringsgruppa, er jo kandidat til stillingen som prorektor. Nå vil vi vite hva resten av NTNU-ledelsen mener om denne saken, sier Tunstrøm. 

Travel høst i neste år 
Høsten 1999 tegner til å bli svært begivenhetsrik for NTNU og Trondheim, skal man dømme etter alle arrangementene som er tillyst. Først ute er en ny runde med TrondheimBiennalen den 4. september, deretter er det kommunevalg midt i september. Noen få uker etterpå raser ett av Nordens største kulturarrangementer - UKA 99 - avgårde. Nå ser det ut til at det kan bli for mange arrangementer på tampen av årtusenet. 

Studentene ikke tatt med på råd 
Studentlederne i Trondheim sier at de lenge har blitt oversett i planleggingen av større arrangementer i NTNU-regi. Prorektor Rigmor Austgulen måtte nylig beklage at hun ikke hadde tatt studentene med på råd i forbindelse med arrangementet «Gudskjelovfredag». Under planleggingen av biennalen måtte de be pent om å få være med. 
- Vi fikk høre om disse arrangementene gjennom mediene. NTNU gikk ut offentlig og fortalte at de hadde kontaktet alle store kulturinstitusjoner i byen. Men vi som jobber på Samfundet, var ikke kontaktet, de på StudentBrygga var ikke kontaktet. Det kom aldri noen forespørsel om samarbeid med studentenes kulturinstitusjoner! NTNU ønsker bare å profilere seg med Studentersamfundet og UKA, vi kan ikke tillate at ledelsen ved universitetet anser studentlivet i Trondheim som et reklameobjekt - og vi vil ha et ord med i laget når store arrangementer skal gjennomføres og planlegges - slik at vi kan unngå problemer som de som har oppstått i forbindelse med TrondheimBiennalen 99, sier ukesjef Dag Terje Sørlie til Uni-versitetsavisa. 

Styringsgruppa tar kritikk 
Kathrine Skretting, styreleder for NTNUs nettverk for kunst og estetikk, sier til Universitetsavisa at styret tar kritikken fra studentlederne. 
- Vi tar kritikk for måten vi har løst dette problemet på, og vi er enige i at vi burde ha koblet inn studentforaene tidligere enn hva vi gjorde, men det er ikke aktuelt å flytte TrondheimBiennalen ´99, sier Skretting.  
Styringsgruppa hevder at for mange avtaler er inngått, og at det nå er for sent å snu. Skretting gir imidlertid lederne for Studentersamfundet og UKA beskjed om at styringsgruppa skal gjøre alt den kan for at den planlagte TrondheimBiennalen i 2001 blir flyttet slik at ikke den også skal kollidere med UKA i 2001. 

TEKST: LARS KR. IVERSEN