Nyheter    
Innspill    
Debatt    
Reportasje    
Kronikk    
Kultur     

Gamle utgaver    
Tips oss     
 

          
     
     
     
     
     
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet     
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes     

Teknisk ansvarlig:     
Erik Prytz Reitan

 
Nyheter   

Arbeidsmiljølov for barn: Barn trenger sin egen arbeidsmiljølov, sier professor Sten Olaf Hanssen ved Institutt for klima- og kuldeteknikk ved NTNU. Barneombud Trond Waage er helt med på leken.   

Omfattende betongskader på Gløshaugen: Hvis alle betongskadene på NTNUs bygg skal utbedres, vil det koste rundt 65 millioner kroner bare på Gløshaugen.   

- Utsett TrondheimBiennalen 1999: Styringsgruppa for TrondheimBiennalen kritiseres kraftig av lederne for Studentersamfundet og UKA 99. De hevder at den planlagte biennalen til neste år vil komme til å konkurrere med UKA 99 om sponsorpenger, publikum og oppmerksomhet. Studentene krever at biennalen utsettes til år 2000.   

Dyslektikere får spesialordning: Jan Roar Bernhardtsen er dyslektiker. Ord og bokstaver har siden folkeskolen vært et mareritt. Innbitt vilje og en egen evne til aldri å gi opp, har ført til at han nå studerer sosiologi og personalpsykologi på Dragvoll.   

Humanister i Gløshaugens fotspor: Er ansatte ved HF og SVT-fakultetene i  ferd med å bli like ettertraktet utenfor NTNU?   

Litteraturviter gransker filosof: Den tyske filosofen Hanna Arendts tanker vakte internasjonal oppsikt på 50-tallet, og er igjen flittig debattert i Tyskland. Nå har NTNU-professor Bernd Neumann skrevet bok om Arendt - og om mannen bak henne.   

LO vil lage studentorganisasjon: Organisasjonen, som ikke skal ha direkte tilknytning til enkeltforbundene i LO, skal ifølge et utvalg rette seg mot studenter som jobber ved siden av studiene.   

Tverrfaglig NTNU-seminar om barns livskvalitet: Torsdag 5. november møtes barneforskere, teknologer, medisinere og samfunnsvitere fra NTNU for å diskutere «livskvalitet generelt og for barn spesielt».   

Rektorvalg ved akklamasjon: Ingen andre enn parhestene Spjøtvoll og Skretting ønsker å stille til rektor/prorektorvalg ved NTNU i høst.   

Stewart's corner: Les de siste tipsene om engelsk språk fra Stewart Clark.   

Ny håndbok i strålevern: Nå skal all omgang med strålekilder dokumenteres, og lokale tilsyns-havende for strålevern utpekes. Ny håndbok gir klare retningslinjer for hvordan strålevernet ved NTNU skal bygges opp.   

Vernepliktskontakt ønsker kontakt: Hver tirsdag og torsdag er Åge Vassdal tilgjengelig for studenter som har spørsmål om verneplikten. På Gløshaugen er det noen som spør. På Dragvoll nesten ingen.   

Nær og fjern foran fjernsynet: «Fjernsynsaktivitet» kaller Marianne Christoffersen det som på folkemunne kalles tv-titting. I sin hovedoppgave i mediepsykologi viser Marianne Christoffersen at tv-en i de tusen hjem har en flere funksjoner enn å vise tv-programmer.